Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 19. 8. 2020.

| Društvo

Nevreme na jugu Srbije - Pirot bio bez struje, kod Leskovca poplave

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
pirot
Ceo Pirot sinoć bio bez struje; foto: Lj. F.

Olujno nevreme pogodilo je sinoć delove juga Srbije, a kako kažu u Sektoru za vanredne situacije, nema veće materijalne štete. Pirot je na par sati bio bez struje, dok je u okolini Leskovca bilo poplavljeno nekoliko kuća. Nadležni kažu da se prati situacija i da su ekipe spremne da reaguju ukoliko dođe do novih padavina.

Sinoć oko 21 sat snažna oluja sa pljuskovima i grmljavinom pogodila je Pirot, a već sat vremena kasnije ekipe Štaba za vanredne situacije bile su na terenu, kaže koordinator ove službe Sreten Savov.

U toku noći bilo je nekoliko intervencija - crpljenja vode iz podruma, ali većih šteta nema - kaže Savov.

Veliki deo grada bio je na par sati bez struje, a prema njegovim rečima, snabdevanje električnom energijom je sada normalizovano.

Par manjih pojedinačnih intrevencija je bilo, ali ništa većih razmera. Struja je nestala u skoro celom gradu, a kako su objasnili u Elektrodistribuciji, iz niške centrale su morali da je isključe zbog veliki atmosferskih pražnjenja, odnosno grmljavina. Morali su preventivno da isključe, da ne bi došlo do većih strujnih udara i problema. Struja je još sinoć došla, tako da je snabdevanje sada u redu - kaže Savov.

Dodaje i da se čekaju izveštaji sa terena iz seoskih sredina, ali da, prema trenutnim informacijama, nije bilo poplava, niti problema na putevima. Drvo na putu u centru Lalinca Vetar u Leskovcu oborao drveće; Ilustracija; Foto: arhiva JV

Nevreme je sinoć pogodilo i leskovački kraj - pod vodom je bilo nekoliko podruma u Trnjanu i Vlasotincu, dok je vetar oborio i 2 stabla u Leskovcu. Meštani Trnjana kažu da je najteže bilo u centru sela, gde se izlio kanal.

Pod vodom su bili putevi, a bujica je prodrla u dvorišta i nekoliko domaćinstava. Najgore su prošle kuće pored kanala - kažu meštani.

Nadležni kažu da je bilo nekoliko intervencija u ovom selu, ali da se voda brzo povlačila. Osim u Trnjanu, ekipe vatrogasaca reagovale su i u Vlasotincu i Leskovcu.

Problema je bilo u Trnjanu, gde bilo poplavljeno nekoliko domaćinstava u podrumskim delovima, ali voda se brzo povukla i nije bilo većih intervencija - kažu nadležni.

Većih problema u ovom kraju, dodaju, nije bilo, a ekipe prate situaciju na terenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    12:00 // 19. 8. 2020.

    Bilo je poplave i u Pirotu, u ul. Milovana Glišića. Uvek je bude kad je jača kiša i niko ne reaguje. Ljudi naučili da se sami snalaze jer nemamo ni državu, ni opštinu! Prošlih 10 godina zovemo vatrogasce u Pirotu kad su poplave i uvek kažu na takve intervencije više ne dolazimo, zovite vodovod!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: