Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 20. 7. 2023.

| Društvo

Nevreme u Leskovcu obaralo stabla i nosilo krovove, veliku štetu pretrpeli i poljoprivrednici

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
362079320_240753642225636_1299871664248743592_n
Olujni vetar naneo veliko štetu; foto: M. M.

Nevreme koje je sinoć pogodilo Srbiju protutnjalo je i kroz Leskovac, gde je olujni vetar odneo krovove sa pojedinih zgrada, obarao drveće i znakove, a šteta je načinjena i na poljoprivrednim kulturama u okolini tog grada.

Pojedini delovi Leskovca i okolna sela od sinoć su bez struje, a Leskovčani ističu da iz Elektrodistribucije ne odgovaraju na njihove pozive. Opisuju da je prizor koji su sinoć videli na ulicama grada bio zastrašujuć, pogotovo kada su usled jakog vetra krenula da padaju stabla u centru, ali i u naseljima Dubočica i Hisar. 362173441_293778473154226_6594602918951353856_n Padalo drveće u parkovima; foto: M. M.

Sve se odigralo vrlo brzo, kroz nekoliko trenutaka je nastao pravi metež. Ljudi su bili u panici, jednostavno nisu znali gde će, a pogotovo je bilo strašno kada su krenula da padaju stabla u parku. Na svu sreću niko nije povređen, a kada pogledam snimke iz pojedinih gradova, mi smo još i dobro prošli - komentariše Leskovčanin.

Usled nevremena neke od zgrada u samom centru ostale su bez krovova, dok su se u Ulici Južnomoravskih brigada na trotoarima našli saobraćajni znakovi. Policija je odmah sinoć blokirala pojedine ulice, a intervenisali su i vatrogasci.

Štetu su pretrpeli i poljoprivrednici, uništen je veliki broj plastenika, kao i zasadi paprike i paradajza na otvorenom. plastenici-lebane-fotoMM Plastenici ostali bez najlona; foto:M. Mitić

Šteta je velika, kod nekih malo veća, kod nekih malo manja, ali kao i uvek nevreme najviše nanese štetu nama. Plastenici su nam ostali goli, vetar je odneo najlon, a poljoprivredne kulture koje su bile unutra su praktično uništene - kaže poljoprivrednik iz okoline Leskovca.

Podsetimo, jako nevreme pogodilo je sinoć Niš, Svrljig i Aleksinac, a bilo je i desetak povređenih.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: