Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 16. 6. 2020.

| Društvo

Nevreme u Nišu blokiralo saobraćaj, reke tekle ulicama, brojne kuće poplavljene

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
voda
Ulice ličile na reke; foto: čitalac S. J.

Za jedan i po sat, od 20:45 do 22:15, sinoć je u Nišu palo 63,3 litre po metru kvadratnom što je rekordna padavina u prethodnih 25 godina, kažu u JKP Naissusu. Nekim ulicama i bulevarima tekle su reke, a iz Vodovoda kažu da nijedan sistem nije projektovan da primi toliku količinu kiše, te da je u nekim delovima grada saobraćaj bio nemoguć, kao i da je voda ušla u veliki broj objekata.

potop-foto-citalac Podvožnjak u Zetskoj tradicionalno pod vodom; foto: čitalacDa je sinoćnje nevreme imalo karakteristike elementarne nepogode, ističu u JKP Naissusu i kažu da su sve njihove ekipe bile na terenu. Nalik na reke bile su Zetska, Romanijska, Blagoja Parovića, Vizantijski i Bulevar Svetog Pantelejmona, Trg Vojske, Ulica Sestre Baković, Hajduk Veljkova...

Količina vode je bila prevelika, nije bilo moguće da je sistem primi. Odvodi su bili očišćeni, nije bio problem to. Pre nekoliko dana je palo oko 25 litara po metru kvadratnom i nije bilo nikakvih problema. Ali preko 60 litara je stvarno mnogo. Pa u Beogradu je, kada je bio onaj potop, palo oko 50 litara - kažu u JKP Naissus.

potop2-foto-citalac foto: čitalacKažu da je situacija počela da se smiruje posle 22:30, kada se i kiša smirila, ali da su tada ekipe Vodovoda, vatrogasci i ostale službe imale najviše posla jer je trebalo da se ispumpa voda iz poplavljenih podruma i objekta.

Sedam naših ekipa je radilo od 22 do 5 jutros na ispumpavanju vode, a od jutros se obilaze kritične tačke jer je voda sprala zemlju i prljavštinu u slivnike, pa sada moramo da ih očistimo kako bi bili spremni za nove padavine - kažu u Vodovodu.

Koliko je onih kojima je voda ušla u podrum, iz Vodovoda nisu mogli da preciziraju, ali kažu da je reč o velikom broju.

Za par trenutaka sve je uništeno što je podrumu i plašila sam se da temelj ne popusti. Čekala sam nekoliko sati vatrogasce i oni su ispumpali vodu iako se ona kvarila nekoliko puta - kaže jedna Nišlijka.

Građani kažu da su poplavljene i kuće na Paliluli.

Nakon jakog nevremena, a usled loše kanalizacione mreže, na Paliluli u ulici Takovska i Čačanska, došlo je do plavljenja više kuća. Ulica Vojvode Gojka, totalno pod vodom, visina vode preko 70 cm - javljaju građani.

poplavas-bk--foto-citalac Jezerce u Branka Krsmanovića; foto: čitalacNeki delovi grada su i dalje pod vodom, kažu građani koji su se Južnim vestima obratili preko aplikacije Prijavi problem.

U Ulici Branka Krsmanovića, između broja 5 i 7 se uvek posle kiše zadržava voda. Nakon sinoćnjeg nevremena sada se tu nalazi jezero. Negde na sredini vode, nalazi se odvod za vodu koji treba očistiti - prijavljeno je u aplikaciji.

Oni koji imaju problema sa poplavljenim objektima mogu pozvati JKP Naissus na broj telefona 018-502-617.

U policiji kažu da nisu imali prijave zbog nevremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    18:57 // 17. 6. 2020.

    Zasto ste zapusili sve odvode na sredjenjm ulicama? Kako se odrzava infrastruktura? Odakle toliko otpadaka asfalta na novim ulicama? Ovakvih kisa je bilo mnogo vise pre 40ak godina, ali Nis nije poplavljivao zbog kisa nikad. Stariji dobro znaju sta je Nis, a mladje mogu da ubedjuju u lazi SNSa koliko hoce - poplava nestrucnosti politicara izaziva najvecu stetu svima nama.

  • Zetska reka

    14:10 // 17. 6. 2020.

    Postaviti obavezno znak kod podvožnjaka u Zetskoj: Neplivačima prolaz zabranjen !

  • Milan

    11:59 // 16. 6. 2020.

    Prosecno dvoriste sa kucom ima oko 4 ara. Da vam docaram kolika je kisa bila sinoc, to je kao da u to dvoriste za sat prospete onu slepersku najvecu cisternu vode od 25 tone. Pa pomnozite to sa povrsinom celog grada. Kolika je kisa pala mi smo i odlicno prosli da nema vecih poplava

    • Dzamutka

      20:00 // 16. 6. 2020.

      Ej,tebe plasi da 21-og ne bude isto, moras camcem da ides da izglasas sektu .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: