Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 19. 7. 2021.

| Društvo

Nevreme u Toplici - u Prokuplju potopljene kuće, u Blacu grad uništio voće

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
demirovic
Voda ušla u kuhinju porodice Demirović u Prokuplju; foto: Lj. M.

Jako nevreme sa gradom, olujnim vetrom i kišom koje je tokom vikenda zahvatilo Toplički okrug, pre svega Prokuplje i Blace, pričinilo je veliku štetu poljoprivrednim kulturama u Blacu, a zbog rekonstrukcije dela ulice Miloša Obilića u Prokuplju došlo je do plavljenja magacinskog prostora na dnu ulice, a voda je ušla i u podrume pojedinih kuća u Prokuplju.

Nadležne inspekcijske službe u Prokuplju i Blacu su na terenu i nakon toga će se znati kolika je šteta pričinjena.

ulica milosa obilica prokuplje Kanal koji je napravljen za novi vodovodni sistem samo je usmerio svu vodu na dno ulice, gde je poplavljeno nekoliko objekata; foto: JV/Lj. M.Grad veličine lešnika padao je oko 15 minuta u opštini Blace, a najveća šteta je pričinjena u ataru sela Kaševar i Trbunje gde su gotovo uništeni zasadi šljive čija bi berba trebalo da počne za dvadesetak dana.

U delu ulice Miloša Obilića koja je na samo stotinka metara od centra Prokuplja u toku je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, nakon što je pre oko godinu dana oštećena od kiše i postala gotovo neprohodna za saobraćaj. Kanal koji je napravljen za novi vodovodni sistem samo je usmerio svu vodu na dno ulice, gde je poplavljeno nekoliko objekata.

Jedan od objekata koji je poplavljen je i kuća Dobrile Demirović. Voda je ušla pola metra u kuhinju, a poplavljena i šupa. poplave Poplava na ulicama Prokuplja; Foto: Lj. M.

U toku je rekonstrukcija čitave ulice, ostalo je da se stanovnici priključe na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i uradi asfalt. Niko nije mogao da očekuje da će se desiti ovakvo nevreme – kažu u JKP Hammeum koje je zaduženo za komunalnu infrastrukturu.

Za sada nema opasnosti od izlivanja reke Toplice koja je prema poslednjem merenju u opadanju, ali za građane opasnost predstavljaju bujični potoci ukoliko ponovo dođe do obilnijih padavina narednih dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: