Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 23. 12. 2009.

| Društvo

Nezadovoljni bežičnim telefonima

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Nezadovoljni građani

Dvadesetak domaćinstava kuršumlijskog sela Krčmara odlučilo je da vrati dobijene telefonske bežične aparate, koje im je “Telekom” dodelio septembra meseca ove godine, kada je u selu dotadašnje fiksne zamenio bežičnim telefonima.

Na ovaj potez su se, kažu, odlučili zbog toga što nova takozvana bežična mreža nije funkcionisala dobro kao stara fiksna telefonija.
- Predstavnici “Telekoma” došli su početkom septembra meseca i saopštili nam da moramo da koristimo nove aparate kineske proizvodnje jer je umesto telefonskih žica preko bandera, instaliran podzemni kabl, iako su nam telefoni do tada funkcinisali besprekorno - ističe u ime revoltiranih meštana Gradimir Kuzmanović, predsednik ove Mesne zajednice.

On naglašava da je njihovo pitanje zašto im ukidaju dotadašnju fiksnu liniju koja je odlično radila, ostalo bez odgovora.

Meštani tvrde da nisu imali izbora već su priključili nove aparate koje su dobili na revers, iako je uporedo sa novom telefonskom linijom, ostala i stara žična telefonija na postojećim banderama.
- Više od desetak aparata koje nam je dodelio “Telekom” vratili smo u njihovu poslovnicu u Kuršumliju, ali smo i dalje bez rešenja našeg problema. Predstavnci ovog preduzeća i dalje su izričiti da moramo pristati na nove telefone koji su po njihovim tvrdnjama jedina solucija - ističu meštani

Oni naglašavajući da i sada predstavnici “Telekoma” ne žele da uvaže stavove svojih korinsika već ih dovode pred svršen čin uslovljavajući ih da će im telefonske brojeve preseliti na nepoznate adrese ukoliko ne preuzmu već vraćene telefone.

Saša Marković kooridinator za tehniku izvršne jedinice Niš-Prokuplje –Pirot kaže da je u pitanju pre svega otpor prema novim tehnologijama jer nema ni jednog jedinog razloga zbog koga meštani Krčmara mogu da se požale na nove aparate koje je proizveo "vrhunski svetski proizvođač".

On ističe da je “Telekom” ozbiljno preduzeće koje nastoji da se modernizuje i da su nove telefonske linije bile neophodne jer su savremenije ali i lakše za održavanje.

Narednih dana Marković najavljuje sastanak sa žiteljima Krčmara kako bi pokušali da reše postojeći problem. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada M

    15:39 // 27. 12. 2009.

    Sramota
    monopolist se izivljavaju nad ljudima u zabiti....gde je tu pravda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: