Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 13. 7. 2022.

| Društvo

Nezadovoljni brzinom radova stanovnici Ulice Vojvode Putnika u Nišu najavili protest

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
vojvode putnika jedan
Okupljaju se danas u 18 sati; foto: T. R.

Zbog toga što se radovima na rekonstrukciji Ulice Vojvode Putnika u Nišu ne nazire kraj ni mesec i po dana nakon što su započeti, stanovnici najavljuju protest za danas u 18 sati, na uglu sa Dravskom ulicom.

Žale se da su radovi stali, da radnike skoro uopšte ne viđaju i da se ne čuju mašine. Za to vreme, kažu, stao im je i život.

Ne može da dođe hitna pomoć, taksi je nedavno pokušao pa se zaglavio, nemamo autobus, stanice su nam daleko. Ima tu dosta radnji kojima je stao posao, a porez se plaća - objašnjava Nišlija.

Odgovori nadležnih na njihove žalbe su, kažu, neprecizni, nekonkretni ili izostaju. Očekuju da će se okupiti i iskazati nezadovoljstvo više od 150 ljudi.

Okupljamo se u 18 sati kod ugla sa Dravskom, kod apoteke. Očekujemo da dođe 150-200 ljudi. Ideja je da se okupimo tu, a videćemo gde i šta dalje, gde će masa da ode - najavljuje stanovnik Ulice Vojvode Putnika.

Podsetimo, ta ulica zatvorena je za saobraćaj 30. maja, kada je zvanično počela rekonstrukcija, koju izvode firme Trace i Vodogradnja. Tome su prethodili radovi na vodovodnoj mreži.

Iz Grada Niša, Zavoda za urbanizam i Direkcije za izgradnju već nedeljama ne odgovaraju na pitanja o tome kada će biti završena i kako će izgledati, iako je rok koji se pominjao na početku bio dva meseca.

Saobraćaj je obustavljen od ulaza u kasarnu “Filip Kljajić” kod Ulice Stevana Sremca do Trebinjske, pa se građani žale i na to da je Ulica Dimitrija Tucovića, gde su preusmerene i neke autobuske linije, preopterećena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    17:53 // 14. 7. 2022.

    Ne znam, da li vas je neko obavestio da su radovi obustavljeni do nove godine. Zbog nemogucnosti postavljana transformatora. U pitanju je spor sa firmom iz Amerike ,koja ne da da se uzme deo zemljista da bi se postavio transformator.

  • Će gi vara

    20:23 // 13. 7. 2022.

    Samo revolucija i preki sud ponovo. Al nek počne protestom.

  • Limunko

    20:18 // 13. 7. 2022.

    Nedavno sam u Grčkoj gledao kako su za 2 dana u sred sezone kompletno završili ulicu od 2 km. Imaju novca, nemaju korupciju pa to tako ide. A kod nas dok nameste karte.... i sad ce nam praviti komunalni red, naplaćivati sve u svašta u gradu koji je naglavačke naopak i koji nije doživeo da ga vodi normalan covek koji nesto ume i može da uradi.

    • Var tehnolog

      19:35 // 14. 7. 2022.

      Ne moras da ides u Grcku i gledas normalno funkcionisanje lokalne samouprave ! Pitaj kako je u Cacku, Valjevu, Kraljevu, Jagodinu, po Vojvodini ! I tamo je sns na vlasti, ima problema, ali se na sve gleda lokal- patriotski i ovakve stvari su retke ! Ima i tamo nepotizma, korupcije ali ovo cudo, sto je nas snaslo- NE POSTOJI nigde u Srbiji !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: