Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 25. 1. 2011.

| Društvo

Nezakonito zapošljavanje prosvetara u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Sindikat Leskovac

LESKOVAC – Sindikat prosvetnih radnika Jablaničkog okruga zatražio je od Ministarstva prosvete Republike Srbije da se preispitaju liste zaposlenih u obrazovnim ustanovama sa područja šest opština juga Srbije.

Okružni odbor sindikata obrazovanja ocenjuje da je u pitanju nezakonita lista na kojoj se nalaze imena prosvetnih radnika primljenih sa nepunim radnim vremenom, kojima se, bez konkursa, omogućuje da preuzmu slobodne časova u školama Jablaničkog okruga.

Milijana Dimić, predsednica Okružnog odbora sindiakta prosvete, ističe da postoji izražena sumnja kod velikog broja predstavnika sindikata u školama Jablaničkog okruga da se prijem vršio mimo zakona.

Na području Školske uprave Leskovac postoje, u stvari, dve liste sa imenima pedagoga. Na jednoj su imena prosvetnih radnika za kojima je delimično ili u potpunosti prestala potreba tokom minule školske godine, a na drugoj su navedeni oni koji su primljeni u randi odnos sa nepunim radnim vremenom.

U sindikatu posebno ukazuju na slučejeve radnika koji su primljeni u radni odnos sa deset, dvadeset odsto radnog vremena, odnosno sa nepunim fondom časova, a po slovu sporazuma omogućeno im je da dođu do punog radnog vremena, što nije u saglasnosti sa zakonom.

- Takav način prijema, mimo konkursa, smatramo nezakonitim, što je i tumačenje pravne službe Ministarstva prosvete – kaže Milijana Dimić, predsednica Okružnog odbora sindikata prosvetnih radnika. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: