Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 1. 6. 2022.

| Društvo

Nezavršeni Trg u Leskovcu već raskopan zbog fontane

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
20220601_111201
Čeka se fonatana u različitim bojama; foto: M. M.

Dva meseca od svečanog otvaranja nezavršenog Trga u Leskovcu raskopavanja su nastavljena pa Leskovčani mogu opet da vide urušene pločice i kocke koje su postavljane dve i po godine. Nadležni kažu - zbog dodatnih radova na fontani, građani smatraju - zbog lošeg planiranja.

Po objašnjenu pred koncert Aca Pejovića, završeno je 95% radova na Trgu, a konačan završetak očekuje su u narednoj godini. Međutim, Leskovčani nisu dugo čekali da opet vide radnike, a direktor JP Direkcija i urbanizam Novica Nikolić kaže da se trenutno radi na ukrašavanju fontane koja bi uskoro trebalo da radi punim kapacitetom.

Juče je fontana pušetena i sve je u najboljem redu, sada se ona dodatno sređuje kako bi bilo još lepše. Postavljene su dve boje, biće postavljeno još nekoliko. Nije tačno da imamo bilo kakvih problema, kao što neki pričaju, sve je u redu, ne želim da licitiram kada će sve biti završeno, ali se nadam uskoro. Uveče nam je Trg već pun, fontana će biti pun pogodak - smatra Nikolić.

20220601_111254 Nadležni ne žele da preciziraju kada će fonatana krenuti da radi punim kapacitetom; foto: M. M.Osim fontane, na Trgu bi u narednih godinu dana trebalo da bude postavljeno i osvetljenje vredno 180.000 evra, ali će za to na tenderu biti izabrana nova firma, a ne Bauvezen koji je okarakterisan od strane gradonačelnika kao najveći krivac za kašnjenje radova.

Gradnja leskovačkog Trga počela je novembra 2019. godine, a rok za završetak radova bio je 365 dana, a pošto Trg nije završen u roku, ali nije ni u trećoj godini radova, Nikolić je rekao da će firmi Buvezen biti naplaćena kazna zbog kašnjenja, koja iznosi 5% od ukupne vrednosti radova.

Samu gradnju Trga obeležio je sukob između gradonačelnika i radnika, a postojala je mogućnost da dođe do raskida ugovora sa Bauvezenom, jer gradonačelnik nije znao ko je vlasnik te firme.

Cvetanović je i na godišnjicu formiranja nove-stare vlasti istakao da je Trg karcinom Leskovca kome neće dati da metastazira, dok je opozicija uz tortu obeležila ulazak u treću godinu radova. Ne i poslednju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: