Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 31. 3. 2011.

| Društvo

Ni Oliver Dulić ne podržava Leskovčane

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – O Koridoru 10 ne odlučuju lokalne samouprave već je to stvar od državnog interesa i postoje stručni postupci kojom trasom će magistrala prolaziti, rekao je Oliver Dulić, ministar prostornog planiranja, životne sredine i rudarstva, povodom žalbi grada Leskovca što Koridor 10 ne prolazi trasom koji oni predlažu kroz Grdeličku klisuru.

- Meni je žao što postoje oni koji su nezadovoljni, ali je jasno da će oni uvek postojati - rekao je ministar Dulić uz naglasak da je u ovom trenutku najvažnije da se završi neophodna procedura i da počne gradnja magistrale.

Ministar Dulić je precizirao da je Državna revizorska komisija potvrdila izgradnju tunela, koja podrazumeva manje troškove eksproprijacije i brza rešenja kada je u pitanju završetak izgradnje i jedan sam od onih koji se uverio da je ova trasa povoljnija u odnosu na trasu koju predlažu u Leskovcu.

Ministar Dulić takođe ocenjuje da je na sastanku sa predstavnicima Leskovca izrazio spremnost da dokažu svoje tvrdnje, ali njihovi stavovi o povoljnosti trase kroz leskovačku opštinu nisu dokazani.

- Svi koji žive u selu Predejane neće biti oštećeni, jer će imati izlaz na auto put i svi koji brinu o sudbini motela Predejane, koji je važan za razvoj sela, ne treba da strahuju – ocenjuje ministar Dulić.

Zbog nesporazuma oko trase autoputa kroz Grdeličku klisuru, sa sednice Gradske skupštine Leskovca, skinuta je ranije najavljena rasprava o prostornom planu grada Leskovca i predlog odluke generalnog urbanističkog plana Leskovca do 2020. godine.

Predsednik Gradske skupštine Leskovca Živojin Stefanović pre nekoliko dana zapretio je radikalnim merama, uključujući blokadu autoputa i železničke pruge, ukoliko ne bude prihvaćen predlog lokalne samouprave o trasi magistrale kroz Grdeličku klisuru, u blizini Predejana.

Stefanović je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv tzv. „tunelske mafije“ i prozvao odgovorne u Putevima Srbije i privrednom društva Koridor X, ali i u Ministarstvu za infrastrukturu i Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja zbog „zloupotrebe službenog položaja“.

- Oko ovoga stava jedinstveni smo u Gradskoj skupštini, jer ovo nije političko, nego životno pitanje za žitelje Predejana i dvadesetak okolnih sela – precizirao je Stefanović.

Živojin Stefanović, predsednik Gradske skupštine, ocenio je da su nedavne izjave Zoran Drobnjaka, direktora preduzeća „Putevi Srbije“ i Nenada Ivaniševića, zamenika predsednika „Kordora Srbije“ o neprihvatanju predloga trase lokalne samouprave direktni atak na Leskovac. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vanja

    18:13 // 31. 3. 2011.

    Dzabe vam,braco Leskovcani, da kukate.Niste vi zadovoljni trasom, nisu opstine Pirotskog okruga,niko nije ziv zadovoljan, ali kako kaze ortoped Dulic, koridor 10 je drzavni interes i tu nema dogovora sa narodom.Za lazna obecanja, prodavanje macke u dzaku i za zamajavanje istog, dulic i kompanija ce uvek imati vremena da sa narodom i sklope ugovor.Kakvi su nam ministri nije ni cudo, sto ih tu i tamo samara zasticeni svedok, sto postoje putne, tunelske,asfaltne,lopatarske,metlarske, valjak-mafije.Kakva vlada,takva i mafija.Kakva mafija takvi i putevi.Sve u svemu dobro je sto smo uopste i zivi, a Koridor 10neka putuje.Srecan mu put!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: