Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 1. 11. 2018.

| Društvo

Ni traga od “škoda” koje je kupila Gradska uprava u Nišu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
škoda superb
Prvi čovek Niša vozi "škodu" iz 2006, ali ne zna ko je za volanom 3 novokupljena automobila; foto: M. J.

Peti je mesec otkako je Gradska uprava Niša na spornom tenderu kupila 3 nove “škode” kao kapitalnu investiciju, a niko ne govori ko ih koristi i u koje svrhe. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da “novinari treba da pitaju načelnika Gradske uprave Ljubišu Janića", ali Janić mesecima ne odgovara na pitanja novinara. Pored toga, zaposleni u Gradskoj upravi kažu da “škode” uopšte i ne viđaju.

darko bulatović Bulatović još jednom bez komentara; Foto: Vanja Keser/Južne vestiLusksuzna “škoda superb” i dve nešto jeftinije “fabije”, kupljene su od Auto Čačka juna 2018. godine. Ta kola koje su Nišlije platile 43.000 evra su od tada "tabu" tema o kojoj se zvanično ne govori, a među onima koji ćute je i gradonačelnik Niša Bulatović, koji koristi službena kola stara 12 godina.

Umesto odgovora na novinarsko pitanje, ko i u koje svrhe koristi 3 "škode", Bulatović je prebacio "loptu" na načelnika načelnika Gradske uprave.

Pitajte onog ko je kupio to. Pitajte načelnika Uprave - rekao je Bulatović.

Međutim, prvi čovek Uprave Janić, mesecima ne odgovara na pozive, poruke i mejlove novinarima, pa ni na pitanje ko je za volanom službenih “škoda”, uz izgovor da je “na sastanku”. Pored toga, u Gradskoj upravi odbijaju da dostave i putne naloge za ova vozila, ignorišući zvanični zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

Janić se pre dvadesetak dana javio zameniku urednika Južnih vesti Aleksandru Stankovu i rekao "da nema problema u komunikaciji sa novinarima ovog portala", kao i da navodno od brojnih obaveza ne stiže da odgovara na pozive i mejlove. Na problem ćutanja Gradske uprave, pažnja je skrenuta i pomoćnici ministra informisanja Slavici Trifunović na nedavnom sastanku u Gradskoj kući kojem je prisustvovao i Janić.

Izvori Južnih vesti koji su zaposleni u Gradskoj upravi, kažu da ne znaju gde su “škode”.

Ne viđam ih ni u Gradskoj upravi, ni u Kabinetu. Kao da uopšte nisu tu. Nema ih nigde - navodi izvor Južnih vesti.

Podsetimo, na tenderu vrednom 43.000 evra, Gradska uprava Niš je podnovila vozni park luksuznom “škodom superb” i dvema nešto jeftinijim "fabijama”. Kao jedini ponuđač na tenderu, javio se Auto Čačak, a Gradska uprava postala je deo "kluba" javnih ustanova i institucija koje su na "štelovanim" javnim nabavkama kupovale "škode" upravo od ove firme.

Inače, "škode" su kupljene kao kapitalni projekat, iako prema Zakonu o budžetskom sistemu da bi neka kupovina mogla da se podvede pod to, predmet nabavke mora da bude od javnog interesa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zvaka za seljaka

    14:44 // 2. 11. 2018.

    To cudo ide brzinom svetlosti ne ostavlja nikakav trag.

  • Naissus

    10:41 // 2. 11. 2018.

    Nije bitno toliko gde se vozila nalaze, koliko je bitno u koje svrhe su kupljene i ko im je za volanom. A i to sto se Bulat vadi da vozi Skodilaka iz 2006, pitanje i to da li je i koliko je tacno. Ta Skoda je sluzbeni auto. Sta privatno vozi Gradonacelnik?? Ne bi me zacudilo da vozika Superb

  • Rade

    07:41 // 2. 11. 2018.

    Svakog dana u svakom pogledu saznajemo ko nam je gradonačenik, bruka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: