Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 2. 3. 2016.

| Društvo

“Nije slučajno što do sada načelnik policije nije bio iz Niša”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti

Ninoslav Mitić u emisiji "15 minuta"

To što na čelu niške policije dugo nije bio Nišlija, nije slučajan splet okolnosti jer su iz Beograda procenjivali da je najbolje rešenje da na to mesto dođe neko sa strane, kaže novi načelnik Policijske uprave Ninoslav Mitić.

Mitić, koji je na ovom mestu početkom godine zamenio prevremeno penzionisanog Srđana Grekulovića, kaže da je MUP sada procenio da je ipak najadekvatnije da novi “šerif” bude neko iz Niša, što on smatra svojom prednošću.

To je prednost, jer sam deo ovog grada, delim isti mentalitet, poznajem probleme i živim sa tim problemima kao i ostali. Za prva dva meseca, pokušavam da na neposredan i brz način rešavam ključne probleme građana koje mogu kao načelnik policije - kaže Mitić.


“Fokusiraćemo se na suzbijanje razbojništava”

Dosad, kako kaže, nije uneo veće izmene u rad policije, ali u narednom periodu planira da stavi akcenat na povećanje lične bezbednosti građana.

Policija će maksimalno biti angažovana na suzbijanju razbojništava - napade na građane ulicom, otimanje torbica, telefona. To razbojništvo stvara osećaj lične nesigurnosti. Što se krupnog kriminala tiče, tu je prisutna stalna borba na koju su sve snage usmerene i policija ima punu kontrolu nad tim - tvrdi Mitić.

On dodaje i da je bezbedonosna situacija u gradu mnogo bolja nego pre Srđana Grekulovića, kada su policijom upravljali vršioci dužnosti načelnika.

Kad nema rukovodioca, radnici se u određenoj meri opuštaju, tako da se to odražava na bezbednost građana. Taj period i pamtimo upravo po većoj stopi kriminaliteta. Međutim, Grekulović, a sada i ja, uradili smo dosta toga na suzbijanju kriminala. Otkako sam ja tu, za oko 10 % su bolji rezultati u odnosu na prva dva meseca prošle godine - kaže on.

Kako napreduje rasvetljavanje još uvek nerešenih ubistava, između ostalog i ubistva Đorđa Stojanovića, dokle se stiglo sa istragom samoubistva inspektorke Anice Mitić, da li se politika meša u rad policije, saznajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlijka

    18:53 // 4. 3. 2016.

    Ja verujem novom načelniku Policijske uprave u Nišu. Gospodin Mitić je pošten i korektan čovek. Verujem i znam da će biti bolje dok TAKAV ČOVEK vodi jedan od najvažnijih sektora!

  • Boban Nikolic

    13:17 // 3. 3. 2016.

    Naravno da treba da bude neko iz Nisa .Covek poznaje nase prilike .On treba da radi na domacem terenu a ko ce bolje ako ne covek iz nasih redova .

  • ruza

    06:00 // 3. 3. 2016.

    Trka baba lan,da joj porodje dan...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: