Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:34, 1. 11. 2021.

| Društvo

Nijedna kazna nije napisana zbog kovid propusnica u Jablaničkom i Pirotskom okrugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Kafić
Većina ugostitelja skratila radno vreme; foto: M. D.

Nedelju dana traje primena kovid propusnica za ulazak u ugostiteljske objekte posle 22 sata, a kako se većina ugostitelja odlučila da svoje restorane, kafane i kafiće zatvara u sate kada počinje kontrola, u Jablaničkom u Pirotskom okrugu nije napisana nijedna kazna u vezi te mere Vlade Srbije kako bi se smanjio broj zaraženih građana.

Tokom vikenda je u Jablaničkom okrugu izvršeno 138 nadzora, od toga 125 nadzora u Leskovcu, a napisana je - samo jedna kazna.

Ipak, ona nije napisana ugostiteljima ili gostima koji su bez kovid propusnice boravili u lokalima posle 22 sata, već, kako objašnjava načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić - autoprevozniku koji nije imao svog kovid redara.

Što se tiče konkretno ugostiteljskih objekata, prema podacima inspekcije i komunalne milicije, većina restorana, kafića i kafana radi samo do 22 sata, a posle se sve zatvara i to je slučaj kod 90% objekata - kaže Ćirić.

Kažnjavanja zbog kovid propusnica nije bilo ni u Pirotskom okrugu, načelnica tog okruga Dragana Tončić kaže da su napisane samo 3 kazne od po 5.000 dinara i to za - nenošenje maski.

U Pirotu, ali i ostalim opštinama okruga, većina ugostitelja se takođe odlučila da svoje lokale zatvara u 22 sata.

Podsetimo, odlukom Kriznog štaba od 20. oktobra uvedene su kovid propusnice, pa kojima u ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru mogu da uđu samo vakcinisani građani ili oni koji imaju PCR test ne stariji od 72 sata, antigenski test ne stariji od 48 sati i potvrdu o preležanom korona virusu ne stariju od 7 meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    09:24 // 2. 11. 2021.

    Nije uredu sa tim kaznama i tako deliti ljude pa i jos kaznjavati.ionako nam je sve zivo skupo u drzavi a plate nikakve

  • Zlatko

    09:20 // 2. 11. 2021.

    Zato što i oni znaju da su te kazne tj. propusnice nelegalne i neustavne pa ako se neko odluci da ih tuži i da udje u taj postupak moze lako da ih dobije na sudu,nisu ni oni tako glupi.Nego ovo se ide vise na zastrašivanje.

  • Meraklija

    08:32 // 2. 11. 2021.

    Našli se od Leskovčana, Prokupčana i Piroćanaca da berete med i punite beogradski budžet ??? To ni Tomi Moni ne bi palo na pamet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: