Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 13. 5. 2016.

| Društvo

Nikla trava kroz novi asfalt na obilaznici oko Leskovca

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
trava
Trava nikla posle godinu dana; foto: JV

Iz nekoliko pukotina na novom asfaltu na Bulevaru Nikole Pašića, na popularnoj obilaznici oko Leskovca, samo godinu dana nakon rekosntrukcije nikla je trava.

U julu prošle godine je izvođačima radova naloženo da skoro postavljeni asfalt zamene novim. Naime, nadzorni organ nije želeo da prizna izvedene radove firmama “Maki plast” i “MB baza plus” zbog lošeg kvaliteta asfalta i naložio je da se postavi novi.

trava2 Oprezno obilaznicom oko Leskovca; foto: JVMeđutim, i kroz novi asfalt, vrlo brzo nikla je trava.

U Direkciji za urbanizam i izgradnju ističu da su od nesavesnih firmi koje rade leskovačke puteve i ulice u poslednjih godinu dana prihodovali 5 miliona dinara na ime penala i kazni.

To je postala praksa i od toga nećemo odustati. Građanima želimo da pružimo samo najbolje usluge. Ko kasni s rokovima ili loše izvede radove moraće da snosi posledice - kaže direktor Direkcije Milenko Milenković.

On tvrdi da se „otaljavanje“ radova drastično smanjilo od kada su izvođači počeli da se sankcionišu. U poslednje vreme dolazi samo do probijanja rokova, uglavnom opravdanih, zbog velikih broja kišnih dana, kada izvođač ne može da radi, i sličnih stvari.

Koja su sredstva obezbeđenja za dobro izvršenje posla

Uvek svi pokušavaju da urade posao najlakše moguće, a naše je da to izguramo onako kako treba. A plaćanje isključivo ide nakon što se posao uradi onako kako mi to tražimo - ističe Milenković.

trava3 Milenković: Obezbeđeni smo menicama; foto: JVAko je posao male vrednosti onda lokalna samouprava može da „pusti“ menicu koju pre početka radova prilaže izvođač radova, naplati o svom trošku čitav iznos i završi radove kako treba. Ako je pogođen posao veće vrednosti onda se uzima bankarska garancija.

Tako smo uvek pokriveni. Mi se držimo te regulative i sastavni deo svakog ugovora je da se izvođač ne uvodi u posao dok ne položi sredstva obezbeđenja - objašnjava direktor.

U Direkiciji za urbanizam i izgradnju tvrde da od prošle godine kontrolu radova nezavisno budžetiraju od onoga što im dostavljaju izvođači radova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr.Pravdić

    06:42 // 14. 5. 2016.

    Šta se bune ,to je nova tehnologija,ekološki zeleni asvalt!!

  • Tesko nama

    23:44 // 13. 5. 2016.

    Nema nista dokle ni ovakve postene firme asfaltiraju. Realno nista bez Strabag i ti stranci,jedino oni mogu da ni spasu iz ove situacije sa pokvaren asfalt.Oni skupi al bar posteno stave kolko treba,a ne njivu da prave od nasih puteva.
    Tri put da prodjem straktor imalo bi kolotrag da ostavim na asfalt.
    Rupe na sve strane,kad kisa bidne vrapcici da imaju gde vodu da piju. Opet novi tender...

  • sale

    21:42 // 13. 5. 2016.

    Zelena oaza u moru asfalta!

    Poznato je da zelena boja deluje smirujuce, tako da ja mislim da je ovo planski napravljeno kao mesto gde ce putnik namernik moci da odmori oci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: