Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 23. 8. 2017.

| Društvo

Niko ne ispunjava uslove za direktora “Gorice”, sednice Komisije i dalje tajne

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Već 7. sednica Komisije koja bira direktore je tajna
Već 7. sednica Komisije koja bira direktore je tajna; foto: JV/J. A.

Za direktorsku fotelju u JKP Gorica prijavila su se dva kandidata, ali prema odluci Komisije za izbor direktora niških javnih preduzeća, niko od njih ne ispunjava uslove. Od 120 kandidata koji su se prijavili za 11 preduzeća, njih 59 ispunili su formalne uslove. Ipak, to je jedino što se zna, jer Komisija za izbor direktora niških javnih preduzeća i dalje zaseda iza zatvorenih vrata.

Komisija koja bira nove direktore u Nišu je danas zasedala u maloj sali Skupštine grada, a predsednica Olivera Igić opet nije dozvolila novinarima da prisustvuju. Uručila im je “saopštenje za javnost” i zamolila da napuste sednicu. Igićeva novinarima opet dala saopštenje za javnost Igićeva novinarima opet dala saopštenje za javnost

Igićeva je u saopštenju navela da niko nije ispunio formalne uslove da bude direktor u JKP Gorica, kao i da je najviše prijava bilo za Parking servis - 21, ali da uslove ispunjava njih 13. Za direktora JKP Naisus prijavilo se njih 16, ali uslove ispunjava 10 kandidata, a od 16 prijavljenih za Tržnicu sada ih je 7.

15 prijava bilo je za JKP Mediana, a uslove ispunjava 7 kandidata. Od 13 kandidata koji su konkurisali za direktora Toplane, sada ih ima 7, a za Objedinjenu naplatu od 13 prijavljenih uslove ispunjava njih 5.

Za Direkciju za izgradnju bilo je 8 prijavljenih, a sada ih ima duplo manje, a od 7 njih koji bi da budu direktori Nišstana ostalo ih je dvoje. Za Gradsku stambenu agenciju bilo je 5 kandidata, a uslove ispunjavaju 2. Od 3 kandidata koji su se prijavili za Zavod za urbanizam, samo jedan nije ispunio formalne uslove.


Opet imali tajnu sednicu

Igićeva nedelju dana nije odgovarala na pozive novinara Južnih vesti, ali se danas javila i rekla da dođu na sednicu ne bi li dobili saopštenje za javnost.

Na pitanje novinara koliko se istih kandidata prijavilo za više javnih preduzeća ona je ponovo rekla da nije proverila.

Zaista nisam gledala, radimo druge stvari. Dobićete to naknadno. Hvala vam, ali moramo da nastavimo sa radom, prijatno - rekla je Igićeva.

Ovo je inače bila 7. tajna sednica Komisije koja bira direktore javnih preduzeća u Nišu. Prema informacijama koje je Igićeva navela u saopštenju, Komisija će u septembru da razgovara sa kandidatima svih preduzeća koji su ispunili formalne uslove da budu direktori.

Podsetimo, Igićeva je prvo krila mesto održavanja prve sednice, a nakon toga je svaka sednica bila tajna, pa se o kandidatima koji su se prijavili i dalje ništa ne zna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milisav

    15:01 // 24. 8. 2017.

    Ma, primite nekog brucoša. Kako za Niško pozorište može.
    Ili nekog sa 72 god. starosti, kao u Galeriji.
    Ili, izmenite Statut kao za Vodovod.
    Pamet bre nemate. Će se sekirajte za nizašta. Važno je da je "naš, vaš". Nije bitno, ko je i šta je.

  • Durlan

    09:40 // 24. 8. 2017.

    Niko ne ispunjava uslove za direktora “Gorice”....
    pored tolikih strucnjaka...ne verujem...

  • Ljubisa Janjic

    17:39 // 23. 8. 2017.

    Ispravan naziv komisije je Komisija za sprovodjenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeca grada Nisa, pogledajte skupstinsku odluku. Zar je moguce da predsednica ne zna ni naziv komisije kojom predsedava?

    • ;)

      12:15 // 24. 8. 2017.

      Objedinjena naplata, Gradska stambena agencija, Nišstan, Gorica, Zavod za urbanizam, Tržnica su gradska preduzeća koja treba privatizovati ili zakatančiti, umesto što se traže direktori.

    • Pametna

      12:19 // 24. 8. 2017.

      Ona ne zna zakon a kamo li vise...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: