Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 5. 2. 2013.

Nikolić pomilovao Vučka Manojlovića

Vucko-foto-BETA.jpg Vučko Manojlović, arhivska fotografija; foto: Politika

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pomilovao je najpoznatijeg srpskog zatvorenika, ranije osuđenog na smrtnu kaznu, saznaju Južne vesti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Upućena

    15:56 // 5. 2. 2013.

    BRAVO! Ko je upoznat sa predmetom i činjenicama, može da bude samo ponosan na ovakav, najzad, potez države!

    • upucen

      17:08 // 5. 2. 2013.

      i ja kazem bravo jer sam takodje upucen...boki, nisi upucen tako da ne trci pred rudu.

  • boki

    16:10 // 5. 2. 2013.

    Bruka,posle lopova i kriminalaca na red su dosle i ubice,sta li misli porodica nastradalog?e Srbijo !!!!

    • ???

      19:47 // 5. 2. 2013.

      Zasto se uopste javljas da pises o necemu o cemu realno NEMAS POJMA.Licno poznajem coveka i tu nepravdu koju je on preziveo malo ko drugi bi mogao.Da si bio na njegovom mestu obesio bi se sam posle 20 dana,a on tako gura 30 godina...Uostalom to kakav je slucaj govori i to da je jedini osudjenik koga je licno posetio patrijarh Pavle,a tebe verovatno ne posecuju ni komsije.Zato idi i komentarisi nesto o cemu bar povrsno znas!

  • advokat

    17:29 // 5. 2. 2013.

    Predsednik Republike daje pomilovanje ubici zamenika Okružnog javnog tužioca u Leskovcu!!! Ova odluka može samo da izazove revolt javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca, jer je ubijen njihov kolega - "predstavnik države". Šalje se loša poruku celokupnoj javnosti u Srbiji.

    Pitanje za predsednika Nikolića - da li će da pomiluje i ubicu Predsednika vlade Zvezdana Jovanovića? I on je ubio "predstavnika države" i u istoj je ravni sa Vučkom Manojlovićem. Ovo pitanje postavljam hipotetički. Naravno da Zvezdan Jovanović treba da odsluži kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, kao što je trebao i Vučko Manojlović.

    • Miško Ristić

      20:24 // 5. 2. 2013.

      Nije ga ubio Vučko, već su ga ubili policajci (tada milicajci), koji su izrešetali fiću u kojem je bio Vučko sa tim jadnikom koga je oteo jer je bio kivan zbog presude. Da bi zataškali stvar, osudili su Vučka na smrt.

    • Ti ne znaš, zato ne komentariši

      20:25 // 5. 2. 2013.

      Sve si u pravu, sem u onom najbitnijem: Vučko je tog pomoćnika tužioca oteo, ali ga nije ubio! Obojicu je izrešetala „milicija“ u jednoj paničnoj i sumanutoj zasedi.
      Vučko je izvršio krivična dela otmice i izazivanja opšte opasnosti, a po tim krivicama je davno trebao da bude na slobodi.
      Mada su tada još uvek bila „vunena vremena“, o ovom zataškavanju se pisalo u štampi, pronađi komplet Novosti 8, tamo su državni organi otvoreno bili optuženi za falsifikat i podmetanje dokaza!

    • Irena

      12:55 // 6. 2. 2013.

      Koliko godina imas?

      Inace, sto ti smeta i ako izadju? Imacete vise posla, i onako vi sve to masno naplatite!

  • L.SIMON

    17:33 // 5. 2. 2013.

    Slučaj VM pratim odavno i ovo je pravi potez predsednika. Nije on nikakav kriminalac. Zameram predsedniku što je neke procese zaustavio pre suda, poput onaj sa Draganom Džajićem, makar on bio i potpuno čist, ali to je trebalo sud da kaže a ne pojedinac.

  • Vladimir Todorovic

    17:34 // 5. 2. 2013.

    Boki ne kaki kad nemas pojma o cemu se radi! A sta su mislili ''gospoda'' sudije kad su nevinog coveka osudili???

    • advokat

      21:25 // 5. 2. 2013.

      ...svirepo ubio zamenika okružnog javnog tužioca u Leskovcu Dragomira Krstića, pokušao da likvidira istražnog sudiju Bratislava Gavrilovića i pripremao ubistvo sudije Mladena Jankovića. Nevin čovek?

  • Slobodan

    18:32 // 5. 2. 2013.

    Choveku su unishtili zivot.I sada kada su svi akteri pomrli,reshili da ga puste.

  • Perko

    23:21 // 5. 2. 2013.

    VM je odlezao 5 godina zatvora za tkz. silovanje, neka bude i nevin. Ali Zasto je onda sa 40 god.zivota,po izlasku iz zatvora, macetom ubio zamenika tuzioca a eksplozivom hteo da raznese drugu dvojcu.Jel za to ubistvo ima bilo kakvog opravdanja????? Napisite jel ubica ili nije!! Drugo, vec duze vreme , bivsi osudjenik na smrt, vikendom je kuci.. Gde to ima??

  • Čik, objavi istinu! Spasi dušu!

    23:31 // 5. 2. 2013.

    Vučku je prva robija (zbog navodnog silovanja) bila nameštena, ali to je druga tema.
    On nije želeo da ubije sudiju i zamenika tužioca, već da ih otme i pod pretnjom da će ih sve dići u vazduh, zajedno sa sobom, prisili ih da kažu istinu. Na kraju - on nije ni ubio nikoga! jer su zamenika tužioca ubili „milicajci“ u nekontrolisanoj paničnoj paljbi iz zasede.
    Zameniku tužioca pluća su bila puna barutnih gasova, što dokazuje da je bio živ u trenutku napada policije, kada se Vučko izrešetan iskobeljao kroz prozor fiće, i nikako ga nije mogao ubosti nožem. Ali su nalazi sa obdukcije bili „uništeni nepažnjom“ pa je Vučko osuđen – bez dokaza!
    Za ovo bi trebao da dobije milionsku odštetu od komunjarske države koja je u policiji, tužilaštvu i sudu zapošljavala svakojake bitange! Čitajte šta je u to vreme u listu „Novosti 8“ izneo advokat, a i drugi učesnici u procesu!

    • Aca

      16:10 // 6. 2. 2013.

      Pokušavam da razumem sve one koji tvrde da je V.M. nevin a u isto vreme tvrde da je "samo" otmičar.
      Da je "samo" hteo "da ih otme i pod pretnjom da će ih sve dići u vazduh, zajedno sa sobom, prisili ih da kažu istinu".
      Šta bi bilo da je ih je oteo, a da oni ne priznaju?
      Možda tako nešto može da uspe Samjuel L. Džeksonu, ali u Holivudu.

  • Vladimir Todorovic

    01:12 // 6. 2. 2013.

    Da, NEVIN!!! Da ste malo vise upuceni u njegov slucaj znali bi da to nije istina, vec mu je sve to namesteno! Svi dobro znaju da najveca stopa korupcije vlada u pravosudju,zdravstvu i ostalim drzavnim institucijama. A posto se potpisujete kao advokat pretpostavljam da se i bavite tim poslom. Tako da se ne lazemo mnogo, znate vi odlicno kako funkcionise nas sistem.

    • advokat

      09:56 // 6. 2. 2013.

      Da, advokat sam. Hteo sam da se potpišem punim imenom i prezimenom, ali iz razloga lične bezbednosti nisam to učinio obzirom da je Vučko Manojlović na slobodi. Kad je mogao da zakuca na kućna vrata javnog tužioca i sudija, što ne bi zakucao i na moja vrata.

      Inače, da Vam kažem da svi pritvorenici i lica na odsluženju kazne zatvora tvrde da su nevini. Pun zatvor nevinih ljudi. Normalno kad bi se šalili.

    • Miško Ristić

      20:26 // 6. 2. 2013.

      Advokatu, daleko si ti od advokata. Da jesi to što nisi, bio bi upoznat sa ovim slučajem koji je presedan nad presedanima. I da, baš će Vučko tebe da juri, i sve što su dali negativne komentare, i sve koje su nalupali minuse, pa sve koji su ga nakrivo pogledali...

  • Bojan

    08:56 // 6. 2. 2013.

    Moj otac je radio u Indusrijskom pogonu Deiligrad u okviru KPD, i pre petnaestak godina otisao u penziju. I tada se znalo da Vucko nije pocinio ubistvo, nego otmicu, i da je tadasnja milicija greskom izvrsila ubistvo.

  • advokat

    00:24 // 8. 2. 2013.

    http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/366501/Udovica-leskovackog-tuzioca-Vucko-Manojlovic-je-bio-zver-sa-macetom

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: