Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 19. 7. 2023.

| Društvo

Nikolini iz Niša za lečenje u Japanu potrebno 57 miliona dinara, a sakupljeno samo 4.300

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Nikolina Tasković
Potrebno lečenje u Japanu; foto: "Pokreni život"

9-godišnja Nikolina Tasković iz Niša boluje od retkog sindroma, zbog kojeg ima probleme sa shvatanjem i razumevanjem, a ima i srčanu slabost, astmu i oboljenje bubrega. Za njeno lečenje u Japanu potrebno je više od 57 miliona dinara. Do sada je prikupljeno tek 4.300 dinara, pa iz humanitarne organizacije "Pokreni život" pozivaju sve koji mogu da pomognu.

Delecija 22Q13.33 ili Phelan-McDermid redak je sindrom, zbog kojeg Nikolina čak i urođene ljudske reflekse mora da uči, stečene veštine zaboravlja, teško shvata i razume i otežano govori.

Zato joj je potreban redovan rad sa logopedom, defektologom, oligofrenologom, fizijatrom i psihologom.

Mala Nikolina ima i niz propratnih dijagnoza - srčanu i bubrežnu insuficijenciju, astmu i neadekvatnu termoregulaciju, zbog čega joj je takođe potreban redovan tretman.

Nada da će joj biti bolje postoji, a daje je mogućnost tretmana matičnim ćelijama adekvatnog donora, kao i lečenje na klinici u Japanu i uzimanje leka GC MAF.

Za sve to potrebno je 57.174.400 dinara, ali Nikolinina majka sama brine o njoj i zbog prirode bolesti nije u mogućnosti da radi i obezbedi toliko novca. Do sada je prikupljeno tek 4.300 dinara.

Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na dinarski račun 160-6000001718082-92, na devizni račun 160-6000001719040-31, preko PayPal-a ili slanjem SMS-a sadržaja 171 na broj 3800.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • F

    14:44 // 19. 7. 2023.

    Lek kosta skoro 500.000 eura, da li je to normalno?

  • Jonca

    12:17 // 19. 7. 2023.

    Pre neki dan premijer rece da su izdvojena znacajna sredstva za lecenje dece u inostranstvu,pa eto prilike da reaguje ili je novac otisao u vilu na Dedinju.A isto je interesantno da nasa uvazena ministarka zdravlja se nikada nije oglasila povodom ovih problema ili da se bar angazuje da na neki nacin pomogne.A sto se tice predsednika on ima drugih problema kako da sacuva svog keramicara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: