Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 19. 10. 2012.

| Društvo

Niš: Dva modela za otplatu duga

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gradskog-veca.jpg
Gradsko veće Niša, arhivska fotografija

Nišlije će dugove za komunalije moći u novembru da plate na rate ili odjednom uz otpis kamate, zaključak je sa sednice Gradskog veća.

Većnici su odlučili da Javno komunalnom preduzeću “Objedinjena naplata” upute predlog o olakšicama prilikom otplate dugova građana.

Naime, ovaj zaključak je donet kako bi javno komunalna preduzeća povećala naplatu svojih potraživanja, a građani što lakše izmirili svoja dugovanja.

Prema rečima većnika Miloša Banđura Nišlijama su na raspolaganju dva modela plaćanja.

- Jedan model je da građanin ode na šalter “Objedinjene naplate” i da prihvati otplatu celog duga pri čemu mu se otpisuje celokupan iznos kamate. Znači plaća dug bez kamate. Drugi model je da građanin sklopi ugovor o priznanju duga – kaže Banđur.

On je pojasnio da se prilikom sklapanja ugovora podrazumeva da će dug biti isplaćen ne određen broj jednakih mesečnih rata, pri čemu visina rate ne može biti manja od polovine poslednjeg mesečnog računa.

- Broj rata zavisiće od visine duga. Zamrzava se dug sa kamatom. Dug koji dobija danas je cifra koju treba da isplati na određen broj rata – objasnio je Banđur.

Javno komunalnim preduzećima je poslata i preporuka o umanjenju od 5 odsto za sve redovne platiše kako oni ovog puta ne bi bili zapostavljeni.

Planirano je da ova akcija traje mesec dana od 1. do 30. novembra, ali prema rečima gradonačelnika Zorana Perišića ukoliko za to postoje potrebe rok će biti produžen “u razumnom intervalu” i posle 30. novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena

    23:58 // 19. 10. 2012.

    Podnošljivo.

  • Djole

    20:31 // 19. 10. 2012.

    Kamate su im previsoke! Naravno da moraju da ih otpisu!

    • Predrag Milačić

      19:52 // 23. 10. 2012.

      Poštovani sugrađanine,
      kamate ne propisuje Objedinjena naplata, već NBS. Dakle, postoji OBAVEZA, a ne nečiji izbor, da se baš na zakonom propisani način vrši obračun kamate.

  • Alter Ego

    20:02 // 19. 10. 2012.

    Ma može da postoji još 22 modela za otplatu duga, ovde se ne radi o modelima već o volji otplata!
    Koliko ima u gradu multi bogataša kojima ne sme ni na vrata da se pozvoni jer se svi plaše....o firmama da i ne govorim....samo kada b i svi veći i manji privatnici kao i multibogataši platili svoja dugovanja prema vodovodu, elektrodistribuciji i toplani narod, da ne kažem sitna boranija, ne bi bila u opasnosti da ostane i ove sezone bez grejanja ili ne daj Bože bez vode.
    Koliko ima stanovnika čija se socijalna karta i ne poznaje i koji ne znaju koja su njihova prava?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: