Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 5. 11. 2012.

| Društvo

Niš: Javni sektor na posao autobusima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina31.jpg
Zgrada niške Gradske uprave

Zaposleni u javnim i javno komunalnim preduzećima i ustanovama ubuduće bi naknadu za prevoz trebalo da dobijaju organizovanom kupovinom autobuskih mesečnih karata.

Gradsko veće preporučilo je svim direktorima javnih preduzeća da ubuduće zaposlenima naknadu troškova za dolazak i odlazak sa rada obezbeđuju organizovanom kupovinom mesečnih karata.

- To praktično znači da će 3, do 3,5 miliona dinara na mesečnom nivou koje dajemo gradskim prevoznicima kao subvencije ostati u budžetu i moći će da budu usmerene na drugu poziciju – rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Kako je rečeno na sednici Gradskog veća od 5.254 zaposlenih u javnom sektoru samo njih 1.263 obezbeđuje mesečne kartice dok ostali na drugi način naplaćuju svoje troškove za prevoz.

Ukoliko se ova preporuka ispoštuje ušteda na godišnjem nivou, prema rečima gradonačelnika, bi bila oko 80 miliona dinara.

Perišić je naglasio da je na sastanku sa direktorima javnih preduzeća i ustanova zatražio analizu da li i koliko zaposleni u javnom sektoru ispunjavaju svoje obaveze prema Gradu.

- Želim analizu da vidim da li mi koji smo u ovim upravama, u gradskoj vlasti ispunjavamo svoje obaveze. Jer ako mi ne ispunjavamo svoje obaveze onda imamo problem da tražimo to od drugih – kaže gradonačelnik Niša.

Nakon ove analize, prema rečima Perišića, “Objedinjena naplata “ će krenuti u akciju naplate dugovanja. Kako kaže prvi čovek Niša, sigurno će se u javnim preduzećima, u gradskim službama naći oni koji ne ispunjavaju svoje obaveze. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Doktor Zli

    09:45 // 6. 11. 2012.

    Otišli turisti da obiđu pakao. Sprovodi ih mlada hostesa-đavolica: "Evo, sa leve strane imate ljude koji se peku na ražnju, malo dalje sa desne strane možete da vidite kako đavoli deru kožu osuđenicima..." Pri tom jedan turista upita:"Primećujem da suda ima đavola stražara, sem kod onog ogromnog kazana. Šta je tamo?" "A, to je kazan za Srbe, njima stražari nisu potrebni, kad god neko proba da izađe, ostali ga vuku dole." MISLITE O TOME!

  • slavko

    07:59 // 6. 11. 2012.

    G.dine gradonacelnice,jadnici iz javnih preduzeca(mislim na radnicku klasu)jedva cekaju 'prevoz'da koliko toliko nadomeste vakum izmedju dve "crkavice"i vi cete sada da im ukidate ZAKONSKO PRAVO.PA KOSTE BRE VI???SRAMOTA.PREPORUCITE VI TO SEBI I VASOJ KLIKI.LJUDI,SVI U STRAJK,STA ON MISLI,DOK IMA OVACA BICE I DZEMPERA,E PA NECE MOCI...DOKTORE..

  • cyber

    21:19 // 5. 11. 2012.

    A meni se zbog vas u tim javnim ustanovama uzima 100 puta po 1800 dinara na raznorazne takse za bilo koji papir koji mi treba da biste tim parama vi ostvarivali svoja prava. Mislite da meni kod privatnika (ili bilo kome ko radi u privatnom sektoru) neko daje tu naknadu za prevoz? Samo kazu to je uracunato u platu i tacka. Da mu kazete "hvala" sto vam je samo toliko skinuo. Ja bih vam jos vise uzeo kad bih mogao.

    • Bratanac

      08:15 // 6. 11. 2012.

      Još jedan u nizu nezadovoljnih, koji zbog svog neuspeha da se izbori za svoja prava, priziva istu sudbinu i ostalima, umesto da se izbori za svoja prava. A što se tiče taksi, da ideš redovno u pozorišta, muzeje, simfonijski orkestar, one bi bilo mnogo niže.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: