Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 13. 12. 2012.

| Društvo

Niš: Konačno “čista” Skupština Grada

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina.jpg
Odbornici niške Skupštine

Podnošenjem ostavki Milana Andrejića i Bojana Avramovića nakon 5 meseci u skupštinskim klupama više nema odbornika sa sukobom interesa, kažu u DS-u.

Novi saziv niške Skupštine značio je i dolazak novih odbornika. U skupštinske klupe su tada seli i neki koji pored odborničke vrše još po neku gradsku funkciju. U niškom odboru Demokratske stranke kažu da ih je bilo ukupno 6.

Tako su među prvima ostavke podneli socijalisti Igor Novaković i Slavoljub Vlajković na mesta pomoćnika gradonačelnika, a kada je stupila na tu dužnost mesto odbornika je napustila i Dejana Stefanović Kostić (SNS).

Najviše je vremena trebalo Milanu Andrejiću koji se tek na poslednjem skupštinskom zasedanju, i nakon intervencije Agencije za borbu protiv korupcije, odrekao odborničke funkcije i zadržao samo funkciju opštinskog većnika u Paliuli.

Njegovim stopama krenuo je i novi direktor Regionalne razvojne agencije “JUG” Bojan Avramović (NS), koji je takođe podneo ostavku u Skupštini Grada.

Agencija je vodila istragu i protiv šefa kabineta gradonačelnika Niša Dejana Andrejevića (SNS), a u DS-u kažu da je i on tek juče podneo ostavku.

dragana Dragana Stojanović Krstić, portparol niškog DS-a

- Ostavku je podneo tek nakon intervencije zamenice sekretara Skupštine kako piše u skupštinskom materijalu. On je učestvovao u donošenju važnih odluka iako je bio u direktnom sukobu interesa - kaže portparol DS-a Dragana Stojanović Krstić.

Stojanović Krstić očekuje da će nakon stupanja na snagu Zakona o javnim preduzećima opet doći do mogućih sukoba interesa, jer prema njenim rečima došlo je do nekih promena u Nadzornim odborima.

- Videćemo kako će u toj situaciji da se snađu predstavnici vlasti i da li će poštovati zakon koji su sami propisali - zaključila je porparolka niškog DS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • misteriozan

    08:12 // 14. 12. 2012.

    i u GO Pantelej postoji sukob interesa iz redova URS-a, istrazite malo funkcionere tamo...Agencija za borbu protiv korupcije kaze da direktori skola ne mogu biti funkcioneri lokalne samouprave istovremeno...PROVERENA INFORMACIJA

  • pera detlic

    17:13 // 13. 12. 2012.

    Dokle vise pisete gluposti. ne zanima nas . dajte malo se uozbiljite .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: