Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 13. 8. 2012.

| Društvo

Niš: Kontrola Uprave za planiranje

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
gradsko-vece

Zbog pojedinih spornih, odnosno "kontradiktornih" obrazloženja gradske Uprave za planiranje i izgradnju, Gradsko veće odlučilo je da uvedu "nadzor" nad radom te Uprave.

U pitanju je spor oko izgradnje stanice za mobilnu telefoniju i bežični internet u opštini Palilula, na mestu gde je predviđena izgradnja stambene zgrade. Kako navode u kabinetu gradonačelnika, Uprava nije postupila ni po rešenju republičke inspekcije, zbog čega su se oglasili i građani.

- Nadležna uprava dostavljala je kontradiktorna obrazloženja svojih odluka i nije postupila po rešenju republičkog urbanističkog inspektora koji je poništio rešenje Uprave za planiranje i izgradnju - navodi se u saopštenju Gradskog veća.

Obrazlažući ovu odluku gradonačelnik Perišić je izjavio da će "Gradsko veće i ubuduće reagovati po svakoj predstavci i pritužbi građana na rad gradskih uprava".

Inače, na čelu Uprave za planiranje i izgradnju i dalje se nalazi Mirjana Pešić, bliska DS.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dj

    13:32 // 14. 8. 2012.

    Normalno da gradjanima treba bezicni internet, i tacno je da imaju pozitivno misljenje Ministarstva odbrane, Uprave za privredu...Jedino sto uprava nije ispostovala planski dokument, i vazeci zakon o planiranju.Mi smo zidali objekte na toj lokaciji u skladu sa planom i sigurno niko ne bi od nas pravio tu kucu i kupovao plac da je znao da ce tu suprotno planu iznici bazna stanica visoka 30 metara za pocetak za internet(jer se lakse dobijaju saglasnosti), a kasnije i paneli mobilne telefonije i sl.
    Posto vidim da nas i vi kao i ovi operateri iz mobilne telefonije ubedjuju da takvo zracenje nije stetno ( valjda je lekovito) ja vam bez naknade ustupam moju kucu, da vi sa malom deceom zivite 2,3 godine pored takvog "lekovitog"objekta.
    Epilog ovakvog propusta uprave je sledeci:
    1)Usled ponistenja gradjevinske i lokaciske dozvole- investitor objekta trazice naknadu stete
    2)Ako bazna stanica opstane -gradjani koji su gradili po planskim dokumentima trazice naknadu stete
    Ko ce to da plati?

    • ejsi disi

      15:38 // 14. 8. 2012.

      Sve ste u pravu, ali da li znate koliko ima takvih stanica po celom gradu Telekoma, Telenora, Oriona, Kopernikusa, SBB-a, W-line i da ne nabrajam više... Vas je više uplašio stub od 30 metara. Stanice su na krovovima privatnih kuća, zgradama i soliterima, u kompleksima fabrika i firmi...Pogledajte malo oko sebe. Verujem da nesto zraci,ali postoje zvanicni papiri.Da li vi imate mobilni telefon? Naravno! Svi ga imamo, neki i više komada. I on Vas zraci, i televizor u kući, i personalni računar i ko zna šta još...Ozračeni smo pa nema gde, ali živimo u gradu.Hoteli u pustinji u Egiptu i Tunisu, nigde nikog okolo pa imaju bezični internet.Možete misliti kako je u gradovima.U Grckoj na svakoj plaži imate WiFi.Ajde nađite bolju lokaciju u Vašem kraju i pokušajte da kontaktirate firmu da izmeste antenu.

  • dj

    09:25 // 14. 8. 2012.

    Radi se o lokaciji u ul. Vase Carapica, neposredno pored OS Kole Rasic. Peticiju za ponistenje gradjevinske i lokaciske dozvole je potpisalo u prvi mah 196 gradjana, a sad 600.
    Dozvola je izdata suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji i planskim dokumentima( kojima nije previdjeno podizanje anteskog stuba u stanbenoj zoni i zoni skola). Uprava se oglusila o resenje i zapisnik urbanistickog inspektora, kojim je nalozeno upravi da ponisti lokacisku i gradjevinsku dozvolu . Ne radi se ovde o revansizmu vec onepostovanju zakona i planskih dokumenata.

    • ejsi disi

      11:27 // 14. 8. 2012.

      Da li školi i građanima ne treba bežični internet? Da li znate da provajderi koji postavljaju uređaje za bežični internet imaju saglasnost Ministarstva odbrane,pozitivno mišljenje Direktorata civilnog i vojnog vazduhoplovsta, saglasnost Uprave za zaštitu životne sredine i dr.?I da li znate da po Zakonu više ne treba da pribavljaju dozvole za postavljanje? A cini mi se da antena i nije postavljena odmah pored skole nego par stotina metara iznad? Da li je u pitanju ljubomora komsije koji vodi negativnu kampanju zato sto on nije dao svoje dvoriste u zakup toj firmi? I na kraju, naravno da se takve stanice moraju postaviti u zoni gde je stanovanje jer tu su ljudi, zive, rade i neophodan im je internet za ucenje i posao. Ili ste možda mišljenja da ovcama i kravama na livadama i pašnjacima daleko od gradova treba bežični internet?

  • Dragan

    23:13 // 13. 8. 2012.

    Auuuuuu koliko su se ajtivirali ovi iz Uprave za planiranje. Kako vas bre nije sramota da se uopste javljate. Shvatite, vase vreme je proslo, sad je vreme da se izmire racuni. JA imam poverenje u novu vlast, a vi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: