Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 20. 11. 2012.

Niš: Šetalište za pse na proleće

park-cair.jpg Park Čair, foto: džungla.org

Gradska opština Medijana raspisala je tender za uređenje šetališta za pse u Čairu. Očekuje se da u sve bude završeno do proleća iduće godine.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • mile

    14:20 // 20. 11. 2012.

    Možete li da postavite jednu ogromnu tablu sa natpisom "Neće on!" u sred parka. Verovatno bi bilo prikladno uređeno onda.

  • mare

    14:55 // 20. 11. 2012.

    hvala bogu da se to konacno uradi !!!!

  • južni vetar

    18:34 // 20. 11. 2012.

    ja mislim da bi bilo bolje da se otvori neko radno mesto da bi imali ljudi da rade nesto ne psi mogu da se setaju svugde lepo ga vežeš staviš mu korpu i u šetnju

  • Anica Aleksov

    21:20 // 20. 11. 2012.

    Jeeee!!! :))))

  • Zveki

    21:39 // 20. 11. 2012.

    Pozivam nadlezne da na svecano otvaranje setalista povedu i copor lutalica koji citavu noc laju i setaju Bulevarom Nemanjica, a narocito preko puta Zone 2, kao i da ih posle ceremonije odvedu u azil.

  • Miško Ristić

    10:11 // 21. 11. 2012.

    Za ovoliki grad, jedno mesto za pse je malo.
    Ko će da zapuca iz Durlana u Čair? Lepi i vaspitani psi su ukras svakog parka, i trebalo bi da šetališta budu na više mesta. Na primer - u tvrdjavi, pored Nišave...

    • Ivan Milovanovic

      11:58 // 21. 11. 2012.

      To nije setaliste za ceo grad, vec za sve one koji svoje pse dovedu u Cair a onda ih na glavnom setalistu puste sa "lanca" i bez obzira sto pricaju "nece vas, nece on" ljudima nije nimalo prijatno da prodju pored velikog psa bilo pesice, bilo na bicikli, a kamoli sa detetom. Koliko god da psi "nece" (sto nije nikada pouzdano, jer nikad ne znamo sta im se mota po glavi, a bilo je slucajeva da ponekad ipak 'oce) potrebno je da ljubitelji pasa imaju svoj ogradjeni prostor. A ko do sada nije setao psa po Cairu ne ocekuje se ni sada da zapuca sa drugog kraja grada. Mislim da je ovo prica konkretno za Cair, a da treba i u drugim delovima grada - treba.

  • Aca

    13:54 // 21. 11. 2012.

    Kako li će da izgleda to šetalište kad ga toliko planiraju?
    Samo je potrebno da se ogradi prostor običnom žičanom ogradom i ništa više. To može da se uradi i u nekim manjim parkovima, ne mora to da bude neki veliki prostor, bitno je da je ograđen.

    • Ivan Milovanovic

      15:27 // 21. 11. 2012.

      Da, lepo si to opisao, ali tako bi gradjani dobili delove za pse sa relativno malim ulaganjima i bili bi zadovoljni.. Ovde je poenta da se neko ugradi u cenu, pa izabere prihvatljivi izvodjac koji ce malo da naduva stvarnu cenu, a razlika ide u... Ni ja ne vidim sta tu tako posebno moze da bude, poravnat teren, malo zemlja, malo pesak, malo trava i metalni stubovi sa ogradom. Cak bi i sami korisnici tog prostora mozda doprineli nesto, nekom spravom za pentranje, preskakanje, obilazenje..

  • Alter Ego

    22:45 // 21. 11. 2012.

    Čuvao sam psa (koji je na žalost uginuo) i nikada nikoga nije zalajao OSIM ako ne proceni da bi taj mogao mene da ugrozi!
    Da ima nesavesnih ljubitelja životinja -to stoji, ali stoji i činjenica da postoje psi koji žive u stanu i kojima je potrebna ne samo šetnja već i istrčavanje!
    Koliko rasa pasa ima koji jednostavno ne podnose druge rase pasa i koji jednostavno ne smeju da budu pušteni kad i drugi!
    Jedan park u gradu je malo-to stoji, s tim da bih dodao i sledeće!
    Nije potrebno samo šetalište za pse, već i prostor gde će psi vršiti nužde i savesni vlasnici uklanjati iste maramicama i kesama!
    Da bi nam grad bio čistiji i lepši, ovakvih parkova bi trebalo da bude na više različitih lokacija u gradu!
    Tek u tom slučaju će posao komunalne inspekcije moći da se smatra postojećim i tek onda ću razumeti kada mi komunalac kaže ,,moraš da platiš kaznu jer je tvoj pas izvršio nuždu a ti to nisi skupio,,!
    Od lokacija mogu da predložim, osim Čaira, jedan ili dva dela na keju, deo u Tvrđavi....

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: