Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 20. 3. 2012.

| Društvo

Niš: USAID proslavio godišnjicu

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
usaid, meriv
Sečenje slavljeničke torte; foto: Ivan Mančić

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u Nišu je obeležila 10 godina rada u Srbiji i 50 godina postojanja.

U Galeriji Srbija obeleženo je pola veka postojanja USAID-a i jedna decenija ove misije u Srbiji. Proslavi su prisustvovali i ambasadorka Amerike u Srbiji Meri Vorlik, Suzan Fric direktorka misije USAID-a u Srbiji, ali i visoke zvanice kao što su Danijel Rozenblum, koordinator američke pomoći inostranstvu i Pejdž Aleksander, pomoćnica administratora USAID-a za Evropu i Evroaziju, predstavnici civilnog sektora, medija i gradova i opština sa juga Srbije.

- Čast je biti ovde na proslavi 10 godina rada u Srbiji i 50 godina postojanja USAID-a. Od 810 miliona dolara koje je američka Vlada uložila u Srbiju, preko 660 miliona je bilo usmereno kroz USAID. Ponosni smo na partnerske odnose sa civilnim nevladinim sektorom, Vladom Srbije i partnerima. Investirali smo u ekonomski razvoj, privredu i sudstvo. Sigurno je da će Sjedinjene Američke Države ostati siguran partner na vašem putu demokratije - rekla je ambasador Vorlik.

Veliki deo sredstava je uložen u ekonomski razvoj ovog dela Srbije.

- Tokom ovih 10 godina USAID je radio sa mnogim opštinama i nevladnim organizacijama koje su se hrabro borile za demokratske promene tokom devedesetih godina. Kada se setim svih uspeha u saradnjama, postoji nešto zajedničko našim partnerima. To je da da su ljudi bili dinamični i spremni za promene - rekla je Suzan Fric, koja je ceo svoj govor pročitala na srpskom jeziku.

Meri Vorlik je dodala da je zadovoljna što je USAID pomogao u razvijanju Klastera opština na jugu Srbije, što je Niš dobio status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem i prepoznat je kao grad koji zna dobro da reaguje u situacijama katastrofe.

Ambasadorka Vorlik posebno je izdvojila Južne vesti kao primer nezavisnog i uspešnog medija i pouzdanog partnera USAID na jugu Srbije.

USAID je 3. novembra 1961. godine osnovao predsednik Amerike Džon Kenedi, kao glavnu agenciju američke Vlade za pružanje pomoći. U Srbiji USAID je svoju misiju otvorio 2001. godine, od kada radi i kancelarija ove organizacije u Nišu.

Proslava USAID-a

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kokok

    09:15 // 21. 3. 2012.

    Gradonacelnik je samo stajao i nista nije rekao?

  • Milan petrovic

    22:33 // 20. 3. 2012.

    Evo ih ..na jednom mestu poltroni beogradski i americki..

    Dok se god budem oslanjali na strane fondove nema nama buducnosti..

    • anche

      10:31 // 21. 3. 2012.

      eto milane i mi da se, delimicno, slozimo!
      dusa me zaboli kad vidim da su vozila hitne pomoci markirana sa 'donacija EU', kad procitam vest da UNICEF donira porodilistu 'bebi pakete' i sl.. ali ako nam je kad ne umemo drzavu sebi da napravimo nego pustamo da nasi kradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: