Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:47, 24. 12. 2012.

| Društvo

Niš: Usvojeni planovi i programi za 2013. godinu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina123.jpg
Zasedanje odbornika niške Skupštine

Plan razvoja Niša za narednu godinu i Programi održavanja i izgradnje verifikovani su od strane odbornika niške Skupštine.

Nakon usvajanja budžeta, odbornici niške Skupštine usvojili i programe i planove koji će naredne godine trošiti budžetska sredstva.

Kao što je i predstavljeno Planom razvoja glavni ciljevi naredne godine biće proslava Milanskog edikta i stvaranja ambijenta za dolazak stranih investitora.

Kada je reč o izgradnji, to će, prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, sledeće godine biti jedan od prioriteta, ali s obzirom na stanje u budžetu, Direkciji za izgradnju su ovog puta obezbeđena manja sredstva.

perisic Zoran Perišić, arhivska fotografija

-  Prvi put u zadnjih 10 ili 15 godina je budžet Direkcije za izgradnju grada manji. Ja sam uspeo da se dogovorim sa Banetom Jovanovićem da nemamo u narednoj godini sredstava da radimo više nego što smo radili u ovoj. Dogovorili smo se da 2013. bude godina planiranja - rekao je Perišić.

Sa druge strane bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović smatra da su programi Direkcije nerealni.

- Već u ovom trenutku ne postoji novac za Program održavanja i bilo kakvo uređenje za narednu godinu. Mimo novca koji je opredeljen u budžetu, blizu 500 miliona je razlika u param koje ne postoje u budžetu, a već je data inicijativa za realizaciju u okviru Programa održavanja - rekao je Simonović.

simonovic Miloš Simonović, arhivska fotografija

Simonović ukazuje da ni u jednom do sada usvojenom dokumentu, uključujući i budžet nisu predviđena sredstva za opremanje novih radnih zona, što prema njegovom mišljenju znači da se ne planira dovođenje novih stranih investitora.

Nakon usvajanja planova i programa za 2013. godinu odbornici su nastavili raspravu o izmenama i dopunama Statuta gradskih opština Palilula i Medijana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: