Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 6. 12. 2012.

| Društvo

Niš: Vlast bojkotovala tribinu o budžetu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
tribina-prati-pare.jpg
Stolice namenjene predstavnicima vlasti ostale prazne

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković i načelnik Uprave za finansije Miljan Stevanović nisu se odazvali pozivu organizatora.

Na tribini o učešću građana u pripremi javnih budžeta i kontroli trošenja novca, koja je održana u bioskopu “Kupina” nije bilo predstavnika vlasti.

Bojana Milošević, koordinator kampanje "Prati pare", kaže da oni koji kreiraju budžet uglavnom ne dolaze na debate i takva je praksa bila, tvrdi Milošević, i u drugim gradovima.

- To će pokazati ko je zaista spreman da polaže račune građanima, jer nam je jedan od ciljeva i uspostavljanje dijaloga između građana i onih koji ih predstavljaju - rekla je Milošević.

Jedan od učesnika tribine, urednik portala “Južne vesti” Predrag Blagojević kaže da je prisustvo predstavnika vlasti značajno, jer oni troše zapravo novac građana.

Još važnije je, kako kaže Blagojević, da i toga budu svesni i građani.

- Onog trenutka kada naši građani budu shvatili da su to njihove pare i kada naši mediji počnu da pišu o tom novcu, kao o novcu poreskih obveznika, a ne "državnom novcu" mislim da će se mnogo toga promeniti. Svako od nas zna da čuva svoje, ali izgleda da nismo svesni da je to naše i ne čuvamo ga - zaključio je Blagojević.

Pored Blagojevića na tribini su govorili i bivši državni revizor Života Antić, kao i prvi čovek niškog LDP-a Srđan Pešić koji je nedolazak predstavnika vlasti ocenio kao "visok stepen arogancije".

- Sistem je taj koji favorizuje da oni koji su na vlasti budu arogantni i da nemaju nikakve obaveze ni prema građanima, ni prema svojim kolegama odbornicima koji su u opoziciji - rekao je Pešić

debata Moderator debate bila je voditeljka B92 Suzana Trninić

Debata koju su zajedno organizovali Južne vesti i portal pratipare.rs, bavi se upravljajnjem budžetom u lokalnoj samoupravi i pitanjem uključenosti građana u budžetski proces. Posebna pažnja je posvećena usklađenosti trenutnih i planiranih projekata, finansiranih iz budžeta, sa potrebama građana.

Danas tribina u Leskovcu

Pre Niša o budžetima se diskutovalo u Zaječaru, a o istoj temi razgovaraće se danas od 16 sati u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu. Centar se nalazi u ulici Leskovački odred broj 6.

Gosti debate biće Ivan Grujić iz Edukativnog centra, doskorašnji načelnik gradske Uprave za finansije Miodrag Stanković, Sekretar udruženja preduzetnika Predrag Čvorović, a i dalje se čeka potvrda aktuelnog načelnika Uprave za finansije Dalibora Tričkovića.

Tokom decembra, uz podršku "Partnership for transparency" fonda biće održane i javne debate u Pirotu, Vranju i Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Jovanovic

    21:16 // 6. 12. 2012.

    Budzet je vrlo osetljiva tema i vlast mora da zna da se na ovakvom skupu MORA pojaviti. Ukoliko ih nema, da li nesto kriju? Ili mozda ne znaju nista o budzetu pa se plase bruke? To su logicna pitanja koja se namecu.

    Ne postavlja se pitanje arogancije - to je licna stvar i vise je pitanje vaspitanja - a narod je tako (ne)vaspitane i birao. Ipak, postavlja se pitanje, znaju li da rade svoj posao i zasto se plase javne debate?

    Dragi politicari niski, mozemo pricati sa vama ili o vama. Sta vam se vise isplati?

  • Dragoljub Stamenković

    12:29 // 6. 12. 2012.

    Bahati, nevaspitani... Hvala Bogu, bar (još uvek, ... zasada), ne streljaju kao oni koji su 1944. na ruskim tenkovima došli iz šume a posle se nazvali oslobodiocima .

  • Doktor Zli

    11:18 // 6. 12. 2012.

    Jeste li gledali onaj klip "Žena zmija". Ako jeste, onda ce da vam sve bude jasno ako kažem: "Specijalno ih zabole d..e".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: