Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 16. 11. 2012.

| Društvo

Niš bez načelnika SUP-a skoro 3 godine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Policijska-uprava-Nis.jpg
Zgrada niške policije

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić istakao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da Grad što pre dobije načelnika policije, jer je bezbednost, kako kaže, na prvom mestu.

U poseti Nišu bio je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović, a jedna od tema bilo je i imenovanje novog načelnika, kao i opšta bezbednost Grada.

- Ako ne postoji dovoljan nivo lične ili opšte bezbednosti ne možete ni pričati sa investitorima kada će doći u ovaj grad ako u njemu bude kriminal - rekao je Perišić.

Gradonačelnik je imao sastanak Saveta za bezbednost saobraćaja gde je odlučeno da se niškoj Saobraćajnoj policiji obezbede sredstva za kupovinu 200 svetlećih pokazivača kako bi se saobraćaj kontrolisao i noću, što prema rečima Perišića do sada nije bio slučaj.

Takođe, Perišić je ostao zatečen paradoksalnom raspodelom sredstava iz budžeta koji je kreirala prethodna vlast.

- Suma za projekte i planove o bezbednosti saobraćaja je 14 miliona dinara, a suma koja se može dati policiji za nabavku opreme 2,5 milona dinara - rekao je gradonačelnk.

U planovima koji postoje oko video nadzora, razvijaće se i klasičan video nadzor nad teritorijom grada, naglasio je gradonačelnik Niša.

Perišić je pojasnio da to znači da će najprometnija mesta u gradu biti pokrivena kamerama, a da će službenici Policijske uprave moći da prate šta se dešava, a kasnije i da dobije snimke ukoliko im zatrebaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MA KI

    13:19 // 17. 1. 2013.

    Neka bude i najbolji policajac i muž i otac itd.
    Svi neka kazu ''Uuuuuuu oćemo njega''
    kad ga postave , tog trenutka opet cemo svi biti protiv šerifa
    , i pričaćemo da je bolje bilo bez njega i šta ti ja znam ...
    hejterski smo grad postali (malo vise)
    Ali ajde neka postave Šerifa nema smisla Niš je ovo ipak,
    ali da se zna da sam ja prvi reko Uaaaaaaaaa
    :D

  • Tezgaros

    13:32 // 19. 11. 2012.

    @Goran Jovanovic
    Kao sto rekoh, ne poznajm coveka ali mi uvek cudno zvuci kad vecinu clanaka na internetu pronadjem a da su negativni.
    Ali sustina je da ovaj problem niko nece da resi, nekome to odgovara ovako kako je, pa makar mi i lupali u lonce mesecima. Sa druge strane da li bi ovo i resilo problem svakodnevne sigurnosti u gradu? Sumnjam. Pogledajte Beograd, da li je sigurniji grad? Ne bih bas rekao. Ali imam predlog (koji naravno niko nece usvojiti) a to je da "primarnu sigurnost"kao i primarno zdravstvo svedemo na lokalnu samoupravu. Da grad postavi 200-300 lokalnih policajaca koji ce brinuti o javnom redu i miru, o delikventima kojima smo okruzeni, da grad bira nacelnika te policije (ili cak da narod glasa kao za gradonacelnika).. E, onda mozemo da prozivamo gradonacelnika i da ih menjamo ako ne rade dobro. Jer sta mi imamo od Vuciceve hajke na Miskovica kada te svakodnevno maltretiraju lokalni dripci...

  • Mihajlo 77

    11:15 // 19. 11. 2012.

    Novi načelnik mora biti supermen da sve postigne, a i kad sve postigne opet će ga njegove kolege policajci starosedeoci iskompromitovati!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: