Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 21. 8. 2019.

| Društvo

Niš bio bez turističkog autobusa zbog Vučićevog obilaska auto-puta "Miloš Veliki"

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
turistički autobus
Mesec dana nakon što je počeo da vozi u Nišu, autobus "povučen" iz grada i iskorišćen za promociju predsenika Vučića na otvaranju auto-puta; foto: Vanja Keser

Turisti i građani Niša od prošle subote nisu mogli panoramskim autobusom da obiđu grad jer je ovo vozilo bilo na otvaranju auto-puta "Miloš Veliki", odnosno njime se vozila delegacija u pompeznom obilasku deonice od Obrenovca do Ljiga. Turistički autobus bio je "povučen" bez ikakvog obaveštenja građana, uprkos tome što su pojedini već rezervisali mesta i čekali na stanici.

Dok su građani proteklih dana čekali turistički autobus kako bi obišli znamenitosti Niša, a potom saznali da on ipak neće imati ture tog dana, ovaj autobus je dobijao novo "lice" kako bi u nedelju vozio ne turiste, već novinarske ekipe u obilasku novog auto-puta. Autobus Miloš Velliki Autobus neprepoznatljiv; Foto: Screenshot Alo.rs

Na samom otvaranju auto-puta na autobusu se nije video natpis "Citysightseeing Niš" nego je bilo ispisano "Autoput Miloš Veliki", ali se broj registarskih tablica "poklapa" sa onim na panoramskom autobusu koji obilazi Niš.


Niški autobus na novom auto-putu pratio "predsednički"

Pompezno otvaranje auto-puta "Miloš Veliki" je, osim velikog broja okupljenih građana i novinarskih ekipa, govor predsednika, podrazumevalo i obilazak zvaničnika panoramskim autobusima.

Vučić autobus Autobus koji vozi turističku turu u Nišu sa drugačijim natpisima, poslužio u druge svrhe; Foto: Screenshot live Alo.rs U jednom autobusu bili su Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Zorana Mihajlović, Siniša Mali, predstavnici Kine, glumac Nenad Jezdić i mnogi drugi.

Zbog velike gužve u autobusu kojim se vozio predsednik Srbije, veliki deo novinarskih ekipa bilo je i u susednom panoramskom autobusu koji se novim auto-putem provozao uporedo sa "predsedničkim".

Taj drugi autobus je upravo bio onaj koji služi turističkoj promociji Niša.


Građani bili bez obaveštenja da autobus nije u Nišu

Prema svedočenjima Nišlija, koji su svoje besplatne vožnje gradom unapred zakazivali, bez ikakvog obrazloženja su im termini bili pomerani za naredne dane, da bi naposletku bili i otkazani. Stanica turisti U subotu turisti uzalud čekali autobus; Foto: Prijavi problem/čitalac

Ogorčeni zbog ovakve situacije, pojedini su tražili odgovore od Turističke organizacije Niša, gde im je, kako kažu, rečeno da je autobus uzeo predsednik Aleksandar Vučić, zbog otvaranja auto-puta.

Uzeli smo karte, moja drugarica, ja i naša deca. Dva dana pre toga dobijamo poziv da je otkazan i dobijamo novi termin za utorak. Dolazimo i autobusa opet nema. Čitava grupa, a najviše dece. Ne budemo lenji i odemo do TON-a, gde dobijamo informacije da je autobus uzeo predsednik Vučić da se vozi auto-putem "Miloš Veliki" - kaže Nišlijka Svetlana Todorović.

Tokom vikenda su na stanici na Sinđelićevom trgu, odakle inače kreće Citysightseeing ruta, sa idejom da razgledaju grad i turisti čekali panoramski autobus.

U subotu u 17 sati skupili su se turisti na stanici Citysightseeing busa Niš, među kojima su bili i naši gosti iz inostranstva, a autobusa nema. Na fiksni broj TON-a niko se ne javlja. Ako mislimo da ovako razvijamo turizam nećemo daleko - naveo je Nišlija preko aplikacije "Prijavi problem".


Parlić: Operater povukao autobus, ne znam zašto

Uroš Parlić koji je bio direktor TON-a do prošle nedelje, potvrdio je da autobus tokom vikenda nije bio u Nišu. Međutim, nije dao odgovor zbog čega je bio "povučen". Nova direktorka Turističke organizacije Danka Milojković nije ni odgovorila na telefonski poziv novinarke. Turistički autobus Bilo ga je teško prepoznati na auto-putu, ali registarske oznake su iste; foto: Vanja Keser

Tačno je da nije polazio, ali je najavljeno zato što je operater morao da ga povuče za neke druge namene. Ja ne znam šta je bilo u pitanju, da li je radio servis ili šta god da je bilo, ali nije radio od petka do danas - rekao je juče Parlić.

Na pitanje da li je bilo obrazloženja za povlačenje autobusa, Parlić je odgovorio da ne zna, a ovakav odgovor dobijen je i od samog operatera, odnosno prevoznika BS Tours.

Desilo se ne znam šta, verovatno neki objektivni razlog, ne znam stvarno o čemu se radi, ova dva-tri dana je bilo tako, od sutra sve normalno ide. U 11, 13, 17 sati. Trenutno nema nikoga od nadležnih, godišnji su odmori - kazala je žena koja se juče javila na telefon BS toursa.

Podsetimo, turistički autobus je u Nišu počeo da vozi sredinom jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Izvoli Bojane?

    13:15 // 22. 8. 2019.

    Zasto se Nemacka i Madjarska "mire" mada nisu bili bas u losim odnos, naprotiv, a Vucic ide u Ameriku?

  • Bojan

    21:52 // 21. 8. 2019.

    Vozi Misko, drzavu u propast.

  • Djunta

    20:23 // 21. 8. 2019.

    Pa,zar ste ocekivali drugojacije?Tek ima on da vozi mitingase.
    Parlicu,ti mozda jesi mangup,ali ne zaboravi,ima nas dosta sto ,kao ti gazimo ovaj asvalt odavno! Tvoju pricicu ne bi pojeo ni pas s maslom !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: