Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 27. 1. 2012.

| Društvo

Niš: deca u vrtiću ostala bez ručka

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
pasteta za rucak pcelica nis petar pan
ilustracija; foto: zibelka

Mališani u državnom vrtiću "Petar Pan" u Duvaništu za ručak su jeli ostatke od doručka, pošto jelo nije isporučeno.

Tokom popodneva u redakciju Južnih vesti došao je otac sa ćerkicom, koja ide u ovaj vrtić. 

- Kada sam otišao po dete, pitao sam vaspitačicu da li je mala bila dobra i da li je lepo jela. Ona mi je odgovorila "možda bi i jela da je imala šta" - pričao je vidno uzrujani otac.

On tvrdi da je vaspitačica objasnila da hrana za ručak prosto nije stigla.

- Rekla mi je da su im, pošto su iz vrtića zvali upravu Pčelice i pitali šta da daju deci za ručak, rekli "dajte šta je ostalo od doručka". Deca su celog dana jela samo paštetu i hleb! - kaže otac

Dok je njen otac razgovarao sa novinarem, devojčica je slušala razgovor, i u jednom momentu je veselo dobacila:

- Tata, ja sam bila dobra i pojela sam 4 parčeta paštete!

Otac tvrdi da mu je vaspitačica rekla da je isti problem bio u još 4 vrtića, ali nije rekla u kojim.

Zoran Jonić, direktor Predškolske ustanove "Pčelica", u čijem sastavu je i vrtić Petar Pan, ovo demantuje.

- Nije tačno. Možda su dobili to za užinu, ručak ne. Užina kao užina, znači tu dobiju uvek nešto se namaže ili... u ostalom, ja nisam dobio nikakvu takvu informaciju, mene niko nije zvao i mogu da proverim. Ali, da je bilo tako nešto, sigurno bi ta informacija došla do mene - rekao je Jonić.

Jonić pojašnjava da su "odgovona lica, trijažna sestra i svi koji rade u vrtiću" u obavezi da o svim promenama koje se tiču jelovnika obaveste njega ili pomoćnika direktora.

"Pčelica" je gradska ustanova čiju upravu imenuje Skupština grada Niša.


"Smeniti upravu"

Tragom ovog potencijalnog skandala novinari Južnih vesti kontaktirali su još dve porodice čiji mališani idu u ovaj novootvoreni vrtić.

U oba slučaja roditelji su rekli da su bili zaprepašćeni kada su im deca ispričala da su jela samo paštetu, a da su im to potvrdile i vaspitačice.

- Plaćamo najskuplji vrtić u gradu, a deca nemaju šta da jedu. Ne pamtim kada su deca jela ribu, na primer - kaže jedna majka.

Zbog ovoga će, najavljuju svi, tražiti odgovornost cele uprave "Pčelice".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jedna mama

    17:02 // 5. 2. 2012.

    Bruka je da ovo saznam posle deset dana na vasoj internet stranici!!!!!!!!Deset dana nijedna vaspitacica da nas obavesti o tome. Pokvario se rucak-desilo se ali da lazu.Treba da prijavimo prosvetnoj inspekciji sta se sve radi u vrticu Petar Pan.Vaspitiacice su silnije od Jonica, njega ce smeniti.Jedna od njih jos nije dobila posao a ponasa se kao direktor tamo.Sta mislite,da li treba da znaju padeze,da li smeju po celi dan da pustaju deci crtani-nastavite niz pitanja sami...

  • mila

    23:17 // 31. 1. 2012.

    mogu reci da ovo samo moze biti dezinformacija ili politicko opredeljenje, neznam zbog cega ali tvrdim da ovo nikada nije bilo niti je moglo biti jer i ja sam vodila dete i informisala se o celodnevnom boravku deteta i kako je bilo i sta je radilo i sta je jelo ali nikada ne dobih odgovor da je jela pastetu i hleba i za dorucak i za rucak i za uzinu prvo vrtic ne moze dobiti dvesta pasteta nego dobije samo za dorucak po broju dece i to ako nesto ostane mora se isprazniti da bi se opralo posudje za rucak sto znaci da to moramo baciti ,ne moze se dati to isto i za rucak jer nema dovoljno ljudi, manite se da sirite takve informacije kada niste dovoljno upuceni, budimo srecni kada dete imamo gde da ostavimo ,kada ima dete sta da pojede preracunajte se kuci koliko kosta dorucak, rucak ,uzina a dodatno koliko vremena potrosite spremajuci svu tu hranu a pritom i elektricnu energiju ali svako ima svoje misljenje,tako da je ovo samo misljenje pojedinca,provereno

    • Aleksandra Petrović

      11:41 // 1. 2. 2012.

      Gospođo Mila,
      Jeste li pročitali šta ste napisali. Možda je Vama jasno, ali nama običnim smrtnicima nije. Dakle- definitivno su deca dobila paštetu (ostatke, pa koliko je za koga bilo). Tanjiri jesu opani, niko ne sumnja u to. Imate drugu vest koja se tiče hrane u vrtiću i Jonićevog priznanja da se to zaista desilo. Elem, dalje mi nije jasno kako to da se ne može dati isto za doručak i ručak jer nema dovoljno ljudi?!?!?!
      Dakle, da rezimiram- ako nekog branite ili napadate radite to argumentovano. %0 ljudi ovde argumentovano tvrdi da su deca dobila paštetu i hleb (bez A) za doručak i ručak, a Vi sa svojim iskustvom iz minulih dana tvrdite suprotno. Dalje, ja sam prezadovolna vrtićem i vaspitačicama i hvalim ih gde stignem...ali to je osoblje vrtića, ne i samovoljni direktor sa kojim se ne da dogovoriti ništa. Mada, kuhinja i obroci ne bi trebalo da budu njegov problem je ne sedi tamo i nadgleda. To je uprava kuhinje koju je on postavio...što, samim tim, njegovu odgovornost ne umanjuje

    • nina

      19:14 // 1. 2. 2012.

      Mila,
      Ovo sto ste napisali su same gluposti.Vidi se da ste neinformisani kao i direktor jonic.Deca su provereno dobila pastetu za rucak.I naravno da je vrtic mogao da dobije i vise od 200 pasteta.a to da treba da budemo srecni sto imamo dete gde da ostavimo je najveca glupost koju ste napisali.Pa roditelji placaju za to.vaspitacima svaka cast.A i uprava kuhinje nije kriva ,jednostavno keterinzi su imali preddnost i to je to .Sve se radi kako jonic kaze.

  • nina

    22:47 // 31. 1. 2012.

    znate li koja je razlika izmedju boga i jonica?
    Bog ne misli da je jonic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: