Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 3. 9. 2012.

| Društvo

Niš: đubre posle buvljaka

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
smece-kej.jpg
Dobra ponuda odeće, obuće, bele tehnike duž šetališta... foto: @nicollabeatz

Prodavci na buvljoj pijaci kod niške Tvrđave, kada subotom krenu kući iza sebe ostave puno smeća, a ono obavezno sačeka ponedeljak, jer kako kažu u Gorici, čistači subotom popodne ne rade.

Subotom na prostoru od Tvrđave pa sve do Auto pijace veliki je broj prodavaca polovne robe. Na tom prostoru formira se buvlja pijaca koja nudi sve, od igle do lokomotive.

Ipak, kada prodavci krenu kući iza sebe ostave gomilu smeća. Deo tog smeća završi i na keju, jer svu robu koju ne žele da nose kući, prodavci jednostavno prebace preko bedema na kej.

U redakciju Južnih vesti stigao je snimak koji je, prema rečima autora, načinjen u subotu popodne gde se vidi širok asortiman svega i svačega što je pre smo koji sat bilo u ponudi na buvljoj pijaci, a sada je na šetalištu.

Iako je od tada prošlo više od 24 časa situacija je nepromenjena. I danas na keju ista slika. Garderoba, bela tehnika, crno-bele fotografije, slajdovi, odeća, obuća, a nešto od toga i visi sa grana koje rastu iz bedema. smece A garderobe ima i na granama...

U Javno komunalnom preduzeću “Gorica” kažu da nisu znali u kakvom je stanju kej, ali da će odmah intervenisati.

- U subotu popodne niko ne čisti, čistači završavaju prepodne. Mi imamo dnevne smene i oni ne mogu te pikove da pokriju, jer jednostavno ne možemo da ih plaćamo, veliki je trošak. Gledaćemo da to nekako aktiviramo više vikendom koji je očigledno problem i zbog buvljaka i zbog smeća koje ostaje posle mladih kod Oficirskog doma – rekao je Branimir Jezdimirović, direktor JKP “Gorica”.

Čišćenje se, inače, kako kažu u “Gorici” u ovom delu grada odvija redovno. Prema rečima Jezdimirovića petnaestak čistača pokriva uži centar  grada, svakog dana, ali ne i subotom popodne kada se na tom prostoru i stvara najviše smeća.

Kako kaže direktor posledice buvljaka nisu novina i toga ima svakog vikenda, ali kako je rekao, do sada nije bilo problema.

Kako stvari stoje, za čistiji Niš mnogo toga bi, pre svega, trebalo da se promeni u svesti građana, ali i u organizaciji nadležnih službi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • borkopn

    19:14 // 28. 4. 2013.

    Ovo ruglo treba izmestiti sa ove lokacije. Kada vidim kako kace civiluke i ofingere na zidove tvrdjave smuci mi se.

  • Vladimir Stojanović

    16:57 // 29. 9. 2012.

    Treba pitati direktora "Gorice" da li je uopšte upoznat sa nekim problemom jer se pravi kao da je pao sa marsa?! Ovaj problem postoji godinama, ali će biti rešen tek kad se kultura ovog naroda poveća, ali i kad se postave sposobni direktori da vode ovako važna preduzeća. Vikendom radnici ne rade , pa ako godinama postoji taj problem bolje neka ne rade u sredu i četvrtak a subotom i nedeljom mora da rade! Sramota je da ovako izgleda centar jednog velikog grada.

  • Dejan Milivojevic

    00:57 // 6. 9. 2012.

    Velika sramota. Tvrdjava koja je mozda i najveca znamenitost ovoga grada vikendom izgleda kao deponija. Zamislite da vam dodje neko iz inostranstva i da treba da mu pokazete grad. Pa vikendom ga ne bi doveo ni na 200m od tvrdjave. Ovoliki grad i kao nema mesta da se taj buvljak izmesti negde drugde. Pitam se da li ce tako biti i kada se bude obelezavala godisnjica milanskog edikta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: