Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 15. 6. 2022.

| Društvo

Niš do kraja godine dobija “Zelenog pauka”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
foto
Vozači će plaćati veće kazne za parkiranje na zelenim površinama; foto: JV arhiva

Osim sistema Oko sokolovo, koji će na ulicama Niša biti od 1. jula, JKP Parking servis će do kraja godine nabaviti i vozilo Zeleni pauk, najavljuje gradonačelnica Dragana Sotirovski. On će podizati automobile parkirane na zelenim površinama i naplaćivaće se veće kazne u odnosu na one koje sada plaćaju vozači kojima je kola odneo “pauk”.

Iako Oko sokolovo od jula počinje sa radom, najpre će to biti samo opomene vozačima, kaže Sotirovski, a od avgusta će tim sistemom biti naplaćivane i kazne.

Od 1. avgusta ćemo, nažalost, morati malo da se kažnjavamo, a to sve u cilju boljeg i efikasnijeg funkcionisanja saobraćaja u gradu. Grad nam je veliki, hvala Bogu, imamo i veliki broj automobila na ulici, kažem, hvala Bogu, jer to pokazuje i da nam je standard verovatno bolji zato što imamo mogućnost da sebi priuštimo da se vozimo automobilima - navodi gradonačelnica.

Prema njenim rečima, taj sistem biće jedini spas za vozače koji se često zaustavljaju i usporavaju saobraćaj. Kao kritične tačke za to izdvaja Dušanovu, Knjaževačku ulicu i Bulevar Nemanjića.

Često se dešava da naši linijski prevoznici, odnosno autobusi, vrlo teško prolaze ili zaustave čitav saobraćaj, na primer, pred kružni tok, zato što neko vozilo stoji sa četiri migavca da bi njegov vlasnik kupio pljeskavicu, podigao novac sa bankomata ili popio piće na Bulevaru, ima različitih slučajeva - objašnjava Sotirovski.

Kada je reč o Zelenom pauku, ne precizira kada će on krenuti sa radom, ali ističe da bi Parking servis trebalo da to vozilo nabavi do kraja godine.

Tu će kazne verovatno biti mnogo veće nego što su sada kada podižu vozilo sa nekog prostora, trotoara, na primer, ili ulice gde je zabranjeno parkiranje - kaže ona.

Podsetimo, odbornici niške Skupštine usvojili su nedavno odluku koja će omogućiti da se sistem Oko sokolovo nađe na ulicama Niša.

Vest o tome da će ono biti uvedeno i u Nišu nije obradovala građane. Posao su na tenderu dobili beogradski Parking servis i firma Prokomsoft iz Novog Sada, dok je firma Easy park, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Dva automobila za potrebe tog sistema niški Parking servis kupiće novcem građana, za oko 9,3 miliona dinara, od firme British Motors, čiji je vlasnik naprednjak i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Peric

    22:53 // 7. 12. 2022.

    Postovane glavešine grada Nisa, izdajete dozvole za gradnju zgrada na svakom cosku bez podzemnih garaza i obezbedjenih parking mesta, gomilaju se vozila pa ste resili da naplacujete kazne od naroda. Resite sve to, razbucane ulice pa naplacujte onda. Puci ce ovom narodu pa ce da izadje na veliko, onda ce da bude kasno.

  • VukVuk

    23:37 // 17. 6. 2022.

    Šta je sa automobilima koji se prodaju "na ime" . Trgovci automobila se bogate preprodajući nam krševe iz jevrope, a iste kao u salonima izlažu upravo na parkinzima, u tržnim centrima, na zelenim i ne zelenim površinama, na ulicama . Nemaju tablice, pa nema ni kazne . Baš smo ušli u problematiku . A jugić što plaća i porez i registraciju (ako prodje teh), prvi je na spisku za podizanje . Greota

  • Sonja Buzdumovic

    17:59 // 16. 6. 2022.

    A sta ce biti sa napustenim i demoliranim.automobilima koji obitavaju godinama na nasim ionako prebukiranim.parkinzima .Koliko puta smi prijavljivali svim.mogucim.inspekcijama cak i sluzbi gradon. niko nije odradio..Na Bul.parkingu prema bedemu na kraju ul Pariske komune jedno ruglo .Rupe i neasfaltiran parking sa sest auta koje niko ne nosi.Ali zato.nosi P sevris nasa vozila pred zgradama efikasn

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: