Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 20. 1. 2011.

| Društvo

Niš dobija Direkciju za javni prevoz

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Niš, Trg Milana Obrenovića; foto: jpgnis.rs

NIŠ - Gradsko veće predložilo je Skupštini formiranje novog javnog preduzeće koje će brinuti o javnom gradskom prevozu.

Novo preduzeće, po ranijoj odluci, moralo bi da bude formirano do kraja juna ove godine a preuzeće poslove i nadležnosti koje su privremeno poverene JP Parking servis.

- Formiranje ove Direkcije predviđeno je Studijom o javnom prevozu i zapravo predstavlja samo njenu realizaciju - kaže gradonačelnik Miloš Simonović.

Direkcija za javni prevoz bavila bi se poslovima vezanim za javni prevoz - štampanjem i prodajom karata i legitimacija, kontrolom putnika, regulisanjem reda vožnje i td. 

Izvesno je da će novoformirano preduzeće preuzeti zaposlene koji trenutno rade na tim poslovima u Parking servisu, a o upušljavanju novih radnika za sada nije bilo reči.

Gradska Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj više puta je do sada predlagala formiranje Direkcije za saobraćaj. Poslednji put, kako saznaju Južne vesti, dopis je Gradskom veću upućen pre par meseci, ali je u poslednjem trenutku odlučeno da se tadašnji predlog Uprave izmeni.

Prema prvobitnom predlogu preduzeće je trebalo da se zove Direkcija za saobraćaj i da preuzme sve poslove vezane za saobraćaj u gradu, što osim javnog gradskog prevoza uključuje i upravljanje horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i još neke poslove koje trenutno obavljaju JKP Gorica i Direkcija za izgradnju grada. Međutim, Gradskom veću je upućen izmenjen predlog.

- To je tačno, ali to bi zahtevalo previše vremena i novca. Trebalo bi da pripremimo reaorganizaciju nekoliko javnih preduzeća, deobne bilanse i još mnogo toga, pa smo odlučili da formiramo samo Direkciju za javni prevoz, koja će u perspektivi objediniti sve što je planirano - kaže gradonačelnik Simonović.

Javnim gradskim prevozom ranije je upravljalo JP Aerodrom, ali je Skupština grada ovu delatnost od 1. januara 2010. godine privremeno ustupila Parking servisu.


Nenad Stanković, funkcioner Pokreta "Niška regija" demantovao je da je bilo razgovora o tome da direktorsko mesto u Direkciji za saobraćaj da pripadne nekom od ljudi bliskih ovoj političkoj opciji.

- Mi smo opoziciona stranka i nelogično je da mi imamo direktora u bilo kom preduzeću. Te glasine nisu tačne - kategoričan je Stanković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Petkovic

    18:24 // 27. 6. 2011.

    ... Nenad nije rekao istinu... verujte provereno

  • Милан Јанићијевић

    14:14 // 22. 1. 2011.

    А нека се Gagi, мало запита како је то возити се у аутобусима Ниш Експреса који су фрижидери на тачковима. Није ми јасно да неко у XXI веку не налази за сходно да у своје аутобусе убаци адекватан систем за грејање. А удобност у вожњи и изглед њихових аутобуса нећу ни да коментаришем!!! Остали превозници који не поседују зглобне аутобусе, су смањени капацитет, релативно успешно решили већим бројем аутобуса, мада и ту има простора за побољшање, нарочито у доба када људи иду и враћају се са посла.

  • Narcis

    19:55 // 21. 1. 2011.

    Drpaj samo bato! ... i ne gubi ritam! ,,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: