Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 27. 2. 2023.

| Društvo

Niš dobija biciklističku stazu od kružnog toka na Trošarini do “Stop Shop-a”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
biciklistička staza
KLER raspisao tender; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Pešaci i biciklisti već dugo se žale da ne mogu da prolaze delom kružnog toka na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Bulevara cara Konstantina, a to su zaključili i iz niškog Zavoda za urbanizam, pa su rešili da taj deo adaptiraju i da obeleže biciklističku stazu od kružnog toka na Trošarini do Stop Shop-a. Nakon što KLER izabere firmu koja će to raditi, ona će imati 20 radnih dana da završi posao.

Problem onih koji često, kako kažu, moraju da tu gaze blato, hodaju samim kolovozom ili balansiraju na ivičnjaku - mogao bi da bude rešen.

biciklistička staza projekat foto: PrintscreenOsim asfaltiranja i adaptacije, u Projektu Zavoda za urbanizam piše da će se spojiti biciklističke staze na dva bulevara, preko Ulice Milenka Hadžića, Nevesinjske i servisne saobraćajnice Bulevara Svetog cara Konstantina do staze koja će biti urađena od NIS pumpe do kružnog toka kod Stop Shop-a.

Zbog nemogućnosti prolaska biciklista i pešaka oko kružne raskrsnice Bulevar Nemanjića - Bulevar Svetog cara Konstantina, došlo se do rešenja da se spoje biciklistička staza na Bulevaru Nemanjića sa stazom na Bulevaru Svetog cara Konstantina - navedeno je u Projektu.

Staza bi trebalo da bude duga 580 metara, a u Projektu piše i da treba obezbediti da trasa bude “udobna i atraktivna i da ima privlačna rešenja”.

Biciklističku stazu obeležiti propisnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, obeležen put koji je prvenstveno namenjen biciklističkom saobraćaju, a u svemu prema Zakonu o planiranju i izgradnji biciklističkih staza - navedeno je u dokumentu.

Izvođač treba stazu da ofarba crvenom bojom i da obeleži simbole bicikla. Osim obeležavanja i postavljanja signalizacije, u nekim delovima neophodni su i građevinski radovi, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Firmu koja će to raditi niška Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj traži preko tendera, gde je rok za podnošenje prijava 9. mart, a kasnije će rok za završetak radova biti 20. radnih dana.

Koliko će para biti potrebno za to - nije navedeno, ali je istaknuto da je upravo cena kriterijum za izbor najboljeg ponuđača.

Podsetimo, staza za bicikliste do sada je obeležena duž Bulevara Nemanjića, kao i od Stop Shop-a ka Niškoj Banji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    08:27 // 1. 3. 2023.

    Mogli bi prvo da završe ovu od stop shopa do Niške Banje.

  • sasa

    18:11 // 28. 2. 2023.

    Toliko nestrucnosti u projektu. Na tom potezu ima oko 120 stanova u zgradama i 15 lokala, kuce ne racunam. Bas se pitam nasta ce to da lici, kada stanarima nije unapred obezbedjeno drugo mesto za parkiranje, lokalima dovoz robe i pristup za dostavu ogreva posto nisu poveani na sistem grejanja,zatim medicinskih vozila,vozila za odvoz smeca....

    • Mika

      18:26 // 7. 3. 2023.

      Ma, dajte da stanarima obezbedimo i TRECE mesto za parkiranje. Sta fali i smeta da neka porodica ima po troja-cetvora kola i uzurpira sve redom oko sebe....?? Nek se vidi raskos! Ionako nam je vazduh u Nisu precist, a prostora imamo na pretek.

  • Duks

    16:17 // 28. 2. 2023.

    Boze moj na google street view iz 2014 stoji ista blatnjava raskrsnica znaci MINIMUM 9 GODINA JE TREBALO da ovi iz niškog Zavoda za urbanizam "zakljuce"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: