Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 2. 2. 2018.

| Društvo

Niš dobija još 10 "solarnih drveta"

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
solarno drvo
Niče niška "solarna šuma"; foto: S. M.

Još 10 "solarnih drveta", na kojima će Nišlije moći da pune pametne telefone i “ajfone”, kako kaže predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić, biće postavljena širom grada. Inače, ovo će, prema ugovoru, Nišlije koštati 1,4 miliona dinara.

Trg učitelj Tase, Trg 14. oktobra, nišavski kej, Bulevar Nemanjića kod Zone, Trg Stevana Sremca, samo su neke od lokacija, kaže Kocić, na kojima bi trebalo u narednom periodu da “nikne” "solarno drveće" za punjenje telefona. Kocić dodaje da će se uskoro znati i precizno gde i kada će se tačno postavljati i dodaje da su "solarna drva" kupljena "na zahtev samih Nišlija".

Građani su sami tražili. Tražili su za 20 lokacija. Potpisan je ugovor, rebalansom budžeta za 2017. opredeljena su sredstva za 10 drveta, od oko 1,5 milion dinara - rekao je Kocić.

nebojsa kocicc Kocić kaže da su građani tražili "solarna drva"; foto: Vanja KeserPredsednik Opštine Medijana kaže i da je prvobitno bilo planirano da bude kupljeno 14, ali za to nije bilo dovoljno para. Inače, prema planu javnih nabavki Medijane za 2018. godinu, aprila je u planu da građani izdvoje još 750.000 dinara za još nekoliko "solarnih drveta".

Podsetimo, "solarna drva" za punjenje mobilnih telefona i "ajfona" postavljena su na Trgu kralja Aleksandra, kod Oficirskog doma, Trgu republike, Čairu, Brzom Brodu, ali i Parku Svetog Save.

Inače, već nekoliko puta se dešavalo da budu na meti vandala, ali su brzo popravljana.


Drva kupljena od iste firme za koju je već bio namešten tender

ugovor Ponovo "Electronic lab" pobedio na tenderuOpština Medijana je krajem decembra 2017. za 10 solarnih drva, sklopila ugovor sa firmom Electronic lab iz Niša, koja je ovoj Opštini na naštelovanom tenderu prodala i prethodnih 7 drveta, septembra 2017.

I ovog puta su se tražile iste tehničke karakteristike, jedino je izbačeno samo ime firme, čime je na tenderu iz septembra bilo onemogućeno učešće drugih potencijalnih ponuđača.

Podsetimo, Kocić se ogradio od odgovornosti za nameštanje javne nabavke koju je sprovela Opština, tvrdeći da se u tenderskoj dokumentaciji unapred našlo ime firme Electronic Lab koja je osnovana samo dan pre raspisivanja tendera, isključivo zbog "greške službenice koja se bavi javnim nabavkama". Zbog toga je službenicu koja je pisala tender, kaznio smanjenjem plate od 20 %.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 111

    15:35 // 3. 2. 2018.

    Kada će biti popravljeno to drvce na trgu k.Milana.Pokvario mi se punjac pa kad već plaćate nasim parama da ne kupujem drugi.Lepo kupim limenku soka i sednem da napunim mob.Molim za odgovor nadležne.Veoma hvala.

  • durlan

    09:25 // 3. 2. 2018.

    Cirkus ponovo gostuje u nasem gradu...

  • Realan

    00:24 // 3. 2. 2018.

    Ljudi jel neko video na sta ovo drvo lici u praksi.
    Kablovi na krajevima su zardjali jer su zasticeni nekim jadnim limom koji necsprecava kisu da dopre do njih. Sve je jadno i smesno uradjeno ali bitno je pare oprati. To je sustina projekta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: