Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 22. 10. 2023.

| Društvo

Niš dobija tri nova međublokovska zelenila

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Niš centar
Rezultati konkursa; ; foto: Vanja Keser

Nova međublokovska zelenila kod zgrada u ulicama Vojvode Mišića, Stare železničke kolonije i Bulevara svetog Pantelejmona, deo su projektne saradnje neformalnih i civilnih organizacija i Lokalne fondacije Niš. Podrška ovim inicijativama usmerena je na stvaranje prijatnih i funkcionalnih prostora u gradu.

Inicijativa podrazumeva uključenost i ujedinjenu zajednicu, koja će aktivno učestovati u procesu obnove zelenih površina. Aktivnosti uključuju sadnju cveća i drveća, postavljanje klupa za odmor i dečijih mobilijara. Od 9 predloga pristiglih na konkurusu, koji je raspisan 30. avgusta, žiri je odabrao tri.

Cilj projekta pod nazivom „Prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove u Nišu 2023 - PIKU-NIŠ 2023“ je doprinos unapređenju kapaciteta lokalne zajednice za otpornost i prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove. U okviru ovog projekta u kojem učestvuje ukupno sedam partnera, biće realizovane obuke za mlade klimatske lidere, ali i pripremljena inicijativa za donošenje Plana adaptacije na izmenjene klimatske uslove - kažu iz LFN-a.

Uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost i održivost predloženih projektnih ideja, članovi žirija koji su činili master inženjer šumarstva Bojan Mitić, diplomirana ekonomistikinja i aktivistikinja Natalija Milićević i master inženjer zaštite životne sredine Vladan Barać, odlučili su da podrže sređivanje međublokovskih zelenila kod zgrada u ulicama Vojvode Mišića 32, Bulevara svetog Pantelejmona 39, 41 i 43, kao i u Staroj železničkoj koloniji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija 1

    23:29 // 22. 10. 2023.

    A kada će te meni srediti dvorište i meni se odbija kao i ljudima u zgrade !!!!
    DOBIŠE STANOVE ZA KUTIJU CIGARETE SADA IM SREDITE I DVORIŠTA DOKLE VIŠE, DOKLE VIŠE, DOKLE VIŠEEEEEEEEEEEE

    • Gospodja iz zgrade sa druge lokacije

      13:15 // 23. 10. 2023.

      "Nislijo", sram da te bude, u tim parkovima mogu da se igraju i tvoja deca, kiseonik od tih stabala i ti dises. Pola tih stanara je te stanove kupilo poslednjih godina, a tebi ko je kriv sto ti nisu dodelili stan pa si ljubomoran. I poslednje, mi sto zivimo po zgradama po celom Nisu itekako dodatno placamo odrzavanje koje je sve skuplje, tako da se bolje poklopi s usi i uradi nesto sam.

    • ajde be

      10:49 // 24. 10. 2023.

      Ta prica o besplatnim stanovima je za debile. Firme su godinama svojim radnicima odbijale pare za stambeni fond sto mu dodje isto kao kredit sa manjom kamatam od danasnjih. Na kraju si platio malo ali si pre toga placao 20 godina. Ko nije dobio stan uzimao je povoljne kredite za kucu kao verovatno i ti. Sad idi sredi dvoriste.

  • Ivan Milovanović

    21:09 // 22. 10. 2023.

    Nesto se radi između Pasterove, Rentgenove, Božidar Adzije i Zorana Đinđića, sav beton i zemlju između zgrada su raskopali, nigde table niti vesti.

  • nisliski mohikanac

    20:48 // 22. 10. 2023.

    Bravo za ideju,nadam se i brzoj realizaciji po razumnoj ceni.
    Treba skenirati ceo Grad i naci mesta za nova stabla,kasarne,skole,drvoredi,kej,zdrade

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: