Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 10. 12. 2020.

| Društvo

Niš dobio 1.600 stabala belog jasena, većinu će saditi građani

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
sadnice jasena
Većinu sadnica posadiće građani u svom dvorištu ili posedu; foto: FB Dragana Sotirovski

U akciji "Posadi svoj hlad" Niš je dobio 1.600 stabala belog jasena, a građani koji su učestvovali moći će u cvećarama JKP Mediana besplatno da preuzmu 1.350 sadnica koje su u obavezi da posade u svom dvorištu ili posedu. Ostatak će biti posađen u školskim dvorištima i igralištima u Opštini Palilula.

Ove informacije objavljene su na zvaničnoj Fejsbuk stranici gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, a piše da je u akciji u kojoj je podeljeno ukupno milion jesenjih sadnica jasena Niš dobio 1.600 i većinu će posaditi građani. jasen sadnice Sadnice mogu besplatno da preuzmu u cvećarama JKP Mediana; foto: FB Dragana Sotirovski

Građanima Niša narednih dana biće podeljeno 1.350 besplatnih sadnica belog jasena u vremenu od 10 do 14 sati u cvećarama JKP Mediana, onima koji su se prethodno prijavili za učešće u akciji - piše na stranici.

Uz stablo jasena građani će dobiti i uputstvo za sadnju, kao i tablu za upisivanje svog imena, datuma sadnje i partnera koji je obezbedio sadnicu.

Uslov je da ga zasade u svom dvorištu ili na svom posedu, a da se nakon toga fotografišu kako bi administratori akcije objavili šta je sve ozelenjeno.

Ostatak od 250 sadnica će, kako najavljuju, zaposleni u Kancelariji za mlade Opštine Palilula posaditi u školskim dvorištima i na fudbalskim igralištima.

Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da ozelenjavanje počinje već sutra u dvorištima škola, počeće u OŠ "Kole Rašić", a potom i na fufbalskim terenima oko igrališta.

To su dvogodišnje sadnice, metar i po visine, brzorastuća je biljka i već za 4 godine ona dostigne dostigne 3 do 4 metra. Svih 1.600 koje su stigle u Niš biće posađene u Nišu - navodi Vučković.

Inače, stabla jasena donirale su društveno-odgovorne kompanije i partneri koji su se odazvali pozivu da učestuju u akciji "Posadi svoj hlad" Zelenog razvojnog centra iz Sremske Mitrovice, koji već pet godina ozelenjavanjem obeležava Svetski dan čišćenja u Srbiji.

Više o ovoj akciji, ali i 101 razlog zašto da posadite svoje drvo, možete pronaći ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:21 // 11. 12. 2020.

    @ Dobri pa kupi si pa zasadi :()

  • Rastko

    13:13 // 11. 12. 2020.

    Mogla bi neka sadnica i u novo skolsko dvorište u Pasi Poljani!

  • ђура

    06:06 // 11. 12. 2020.

    Какви грађани дајте саднице бранитељима "кедрова". Они тачно знају где их треба посадити .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: