Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 2. 10. 2014.

| Društvo

Niš dobio novu generaciju mladih ambasadora

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
ambasadori.jpg
U ovom mandatu 300 mladih ambasadora promovisaće kulturu, sport i preduzetništvo

Tri stotine niških đaka i studenata postali su danas novi ambasadori kulture, sporta i preduzetništva, a u narednih nekoliko meseci oni će edukovati vršnjake i promovisati dešavanja iz svojih oblasti.

Ovo je drugi mandat ambasadora kulture, a mladi koji su zaduženi za promociju sporta i preduzetništva su po prvi put dobili značku ambasadora. Svi oni će biti zaduženi i za organizovanje seminara i turnira, a proći će kroz neformalne edukacije koje će im pomoći da što bolje sprovode svoje aktivnosti.

U  udruženju “Mladi ambasadori” nadaju se da će nova generacija nastaviti uspešan posao koji su započeli njihovi prethodnici.

Dosadašnji ambasadori kulture su ostvarili zapažene rezultate u promociji kulturnih dešavanja kod svojih vršnjaka i povećali posetu kulturnim institucijama, te verujemo da će njihovi naslednici, kao i novi ambasadori sporta i preduzetništva, nastaviti istim putem - navode u ovom udruženju.

Ambasadori kulture će, kako navode u “Mladim ambasadorima”, kroz besplatan ulazak na sve kulturne manifestacije biti u prilici da svojim vršnjacima promovišu aktuelna dešavanja u niškim bioskopima, pozorištima, galerijama, kao i da najavljuju koncerte i festivale.

Zadatak ambasadora sporta biće da promovišu zdrav život, nenasilje na sportskim terenima, takmičarski duh, kao i aktuelna dešavanja u niškim klubovima. I oni će, takođe, moći besplatno da posećuju sva sportska dešavanja u gradu.

Budući ambasadori preduzetništva imaće zadatak da kod mladih ljudi razviju preduzetnički duh i podstaknu ih da jednog dana i sami pokrenu svoj biznis.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • student

    14:23 // 4. 10. 2014.

    malo kopiranje sto se tice slike nije na odmet :) i to su mi ambasadori, puni kreativnosti ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: