Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 5. 5. 2017.

| Društvo

Niš dobio novu Zaštitnicu građana

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
zaštitnik građana
Nova zaštitnica građana je dugogodišnja pravnica Gerontološkog centra Niš; foto: A. K:

Dosadašnja pravnica niškog Gerontološkog centra Sanja Stojančić imenovana je za Zaštitnika građana Niša. Iako je bila deo komisije za javne nabavke i kontakt osoba u slučaju spornih tendera na kojima je Gerontološki centar kupio skupu “škodu”, koju je ustupio Ministarstvu rada, Stojančićeva tvrdi kako nema nikakvu odgovornost u vezi sa tim.

Skupštinski Odbor za imenovanja je predložio, a Skupština grada usvojila predlog da Stojančićeva preuzme funkciju Zaštitnika građana, zbog toga što je, kako kaže predsednik Skupštine Rade Rajković, ona “godinama u socijalnoj zaštiti”, ali i zbog toga što “nije član nijedne partije”.

Sanja Stojančić se godinama bavi problematikom u socijalnoj zaštiti. Ona ima sjajne reference i što se tiče rada u nevladinom sektoru i što se tiče organizacije i što se tiče Udruženja “YUROM” čiji je ona član. Inače, mi smo birali nju i zbog toga što nije stranački opredeljena - kazao je Rajković.

Inače, Stojančićeva je, prema radnoj biografiji koja je dostavila redakciji Južnih vesti, od 2004. kao saradnik “YUROM” Centra, koji se bavi problemima Roma, a čiji je direktor njen otac Osman Balić, radila na mnogim projektima vezanim za borbu protiv diskriminacije Roma u Nišu i poboljšanja njihovog položaja.

Pored toga je, navodi se u biografiji, od 2013. član Komore socijalne zaštite za obavljanje pravnih poslova u socijalnoj zaštiti.

Podsetimo, dosadašnja Zaštitnica građana bila je Marina Mitić, koja je na tu funkciju imenovana 2012. godine.


Stojančevićeva tvrdi da nije odgovorna za sporne tendere Gerontološkog centra

Iako je buduća Zaštitnica građana u slučaju spornih tendera na kojima je niški Gerontološki centar kupio luksuzne “škode superb” , ali i sanitet, bila deo komisije za javne nabavke, ona isključuje svoju odgovornost i kaže da nije pisala konkursnu dokumentaciju.

Ističe i da je njen zadatak bio da “javna nabavka pravno, zakonski i formalno bude uređena prema Zakonu o javnim nabavkama”.

Ja sam pravnik od postojeća 2 pravnika u Gerontološkom centru i, uz ostala stručna i tehnička lica, neko ko mora da bude tu da bi tu konkursnu dokumentaciju pravno i formalno uredio. A svako ko je član komisije, radi posao iz svog delokruga - rekla je Stojančevićeva.

Ona dodaje i kako jeste navedena na Portalu javnih nabavki kao kontakt osoba, ali da ni tu ne vidi ništa sporno, jer "taj posao podrazumeva prosleđivanje pitanja potencijalnih ponuđača i objavljivanje odgovora Gerontološkog centra na njih" i ističe kako ni na koji način nije uticala na pisanje tendera.

Podsetimo, pravni savetnik "Transparentnosti Srbija" Rade Đurić, kazao je kako uočio čitav niz nepravilnosti kod tendera za "škodu" i sanitet, a njegovu tvrdnju dodatno je pojačala činjenica "da je u konkursnoj dokumentaciji traženo da potencijalni ponuđač ima najmanje 5 administrativnih radnika".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • P. V.

    12:28 // 7. 5. 2017.

    S obzirom da ima takvu radnu biografiju, ostaje mi da se nadam da mi za njenog mandata na novoj funkciji njena zaštita neće biti potrebna.

  • slavko

    15:59 // 6. 5. 2017.

    Ako ce ovakve sa ovakvim referencama da nas stite,bolje nemoj.Sami cemo da se stitimo!

  • Радован ЧЕТВРТИ

    13:30 // 6. 5. 2017.

    Честитке на избору, са жељом за успешним обављањем функције. Млада, вредна и са дугогодишњим искуством.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: