Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 5. 2. 2021.

| Društvo

Niš dobio oko 300 kontejnera za reciklažu stakla, uskoro na ulicama u gradu i selima

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
reciklaža
Postaviće ih u gradskom jezgru, ali i u selima; foto:NALED

Nakon najavljene donacije kontejnera za reciklažu stakla u Niš je stiglo 300 njih, a trebalo bi da budu postavljeni narednih dana u gradskom jezgru, ali i u selima. Nadležni kažu da će osim edukacije građana o važnosti reciklaže animirati i ugostitelje da otpad od stakla pravilno odlažu.

Nekoliko gradova u Srbiji, među kojima je Niš najveći, dobilo je ove posude za reciklažu stakla, a zamenica gradonačelnice Dušica Davidović je najavila da će se kontejneri uskoro naći na ulicama grada, ali i u seoskim područjima.

Grad Niš će pružiti maksimum pri edukaciji i podizanju svesti građana o benefitima reciklaže staklene ambalaže - dodala je zamenica gradonačelnice.

Nisu precizirane tačne lokacije, ali jeste da će raspored i operativno upravljanje procesom prikupljanja staklene ambalaže biti posao JKP Mediana.

Direktor Dragoslav Pavlović je rekao da će biti na mestima koja su lako dostupna građanima.

Nastojaćemo da posebno animiramo ugostitelje, jer će oni, uz stanovništvo, biti primarni izvor ambalažnog staklenog otpada - naveo je Pavlović.

Donacija kontejnera Nišu, Somboru, Kragujevcu i Varvarinu je deo regionalnog projekta "Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu", koji sprovode NALED, Sekopak i GIZ.

Direktorka za dobru upravu NALED Ana Ilić je navela da će iskustva Niša i drugih opština poslužiti za razvoj efikasnog i ekonomski isplativog sistema za upravljanje staklenom ambalažom, koji će preporučiti i drugim gradovima i opštinama u Srbiji.

Sekopak će kao operater ambalažnog otpada i jedan od nosilaca projekta, najavljuju, obezbediti tehničko i praktično znanje, ekspertizu i iskustvo, pri implementaciji sistema sakupljanja staklene ambalaže u Nišu i drugim gradovima, a cilj je da se poveća procenat prikupljenog stakla za 20 %.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Velislav Glavaš

    12:51 // 13. 2. 2021.

    Lepo, treba, svaka čast, ali znajući naš narod da ne kažem omladinu uskoro očekujte njihovo šaranje grafitima, pogrdnim ljubavnim ili navijačkim porukama, lomljenje i naravno ubacivanje plastične i svake druge ambalaže osim one za koju je namenjen. Moj predlog da se odmah stave i kontejneri druge boje za plastiku i papir i da to bude standard što se tiče odvajanja otpada.

  • Yolo

    11:26 // 6. 2. 2021.

    Kad će svečano otvaranje?

  • LaleFromDurlan

    09:26 // 6. 2. 2021.

    Stakla ni za lek nema vise, plastika dominira !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: