Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 20. 5. 2022.

| Društvo

Niš domaćin takmičenja u simulaciji suđenja

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
suđenje
Niš domaćin takmičenja; Foto: A. K. (ilustracija)

16. regionalno takmičenje u simulaciji suđenja na temu ljudskih prava biće održano 21. i 22. maja u Apelacionom sudu u Nišu. Organizatori navode da će svoje veštine pokazati studenti pravnih fakulteta iz cele jugoistočne Evrope, kao i predstavnici pravosuđa iz regiona.

Međunarodna organizacija za ljudska prava Civil Rights Defenders je organizator takmičenje koje, kako navode, uključuje pisane podneske i simulacije suđenja pred većem sudija Evropskog suda za ljudska prava koji se bavi aktuelnim pitanjima ljudskih prava.

Ove godine će na takmičenju učestvovati devet timova iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Mostara, Novog Sada, Niša, Podgorice, Skoplja i Tirane, koji će se takmičiti za prestižnu regionalnu titulu. Postupajući kao advokati u parničnom suđenju, studenti će steći praktična znanja o slučajevima, pravilima i procedurama Evropskog suda za ljudska prava - kažu organizatori.

Dodaju da će pobednički tim učestvovati u finalu trans-evropskog "Moot Court-a" u Strazburu na jesen ove godine, gde će se sastati sa pobedničkim timom nordijskog takmičenja.

U šesnaestogodišnjoj istoriji događaja, više od 2.000 studenata je učestvovalo u "Moot Court" takmičenju gde su dobili priliku da predstave slučaj u simulaciji stvarnog suda, kako bi stekli iskustva i prve ruke koja će im pomoći u budućoj karijeri pravnika i advokata za ljudska prava - navodi direktor CRD Goran Miletić.

Otvaranje događaja će biti 21. maja u 8:45 u zgradi Apelacionog suda u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gordana

    17:23 // 20. 5. 2022.

    Lepo sto se to organizuje da se studentima pokaze.Ali isto tako posto non stop dobijamo najnize ocene eu za pravosudje da se Sudijama odrzi predavanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: