Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 23. 12. 2020.

| Društvo

Niš-ekspres: Autobus koji je izgoreo u Niškoj Banji bio ispravan, uzrok požara će utvrditi stručna komisija

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
zapaljen bus
Ni u Niš-ekspresu ne znaju uzrok požara; foto: čitalac

Nakon što je juče jedan od autobusa na liniji Minovo naselje - Niška Banja potpuno izgoreo na okretnici, iz Niš-ekspresa tvrde da je ovaj autobus još oko 4 ujutru kao potpuno ispravan uključen u saobraćaj i da vozač nije primetio bilo kakav kvar. Međutim, skoro 8 sati kasnije, dok je bio na stanici i čekao sledeći polazak primetio se dim u zadnjem delu, potom i plamen, a iz ove firme napominju će uzrok požara utvrditi stručnjaci.

Očevici su juče pre požara čuli jaku eksploziju, a potom i videli da je autobus u plamenu. Na sreću u njemu nije bilo putnika i niko nije povređen.

Šta je bio uzrok požara i dalje nije poznato, a iz preduzeća Niš-ekspres čiji autobusi voze do Niške Banje kažu da će to utvrditi stručna komisija, ali tvrde da nije bio pokvaren. požar Kažu da autobus nije bio pokvaren; foto: čitalac

Vozilo je uključeno u saobraćaj u ranim jutarnjim satima (04:00 h) kao potpuno ispravno i radilo čitavu smenu. Vozač nije uočio bilo kakav kvar. Do paljenja je došlo oko 13:32 h, na okretnici u Niškoj Banji, u vreme mirovanja vozila (pauze do sledećeg polaska na liniju), a u vozilu nije bilo putnika. Dim se pojavio u zadnjem delu vozila, da bi potom izbio plamen - navode iz Niš-ekspresa.

Međutim, vatru nije uspeo da ugasi ni vozač koji je iskoristio 7 protivpožarnih aparata, ali ni vatrogasci koji su ubrzo stigli i autobus je na stanici potpuno izgoreo.

Napominju i da je pomenuti autobus na liniji 1 bio na redovnom servisu samo nekoliko dana pre požara, 19. decembra i uveravaju da od tog dana do trenutka paljenja nije bilo nikakvih kvarova na vozilu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filip

    17:31 // 24. 12. 2020.

    Treba li osiguranje da im kupi bus? Uvozi krseve , zato se pale.Placa krseve zaradle u korov po 8000E.Misli da je pametan.Krs nesme na ulicu.

  • Dragan Ilic

    09:00 // 24. 12. 2020.

    Autobus je bio ispravan ali ga je neko "urekao".

  • Milan

    07:17 // 24. 12. 2020.

    Znači one velike akcije od strane policije koju su "navodno" slali vozila na vanredni tehnički pregled obična LAŽ. Velika bruka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: