Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:01, 15. 7. 2016.

| Društvo

“Niš ekspres”: Poskupljenjem peronske štitimo putnike

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-autobuska-stanica-u-nisu-fot-wikimedia-crni-bombarder
Sve za dobrobit građana; foto: wikimedia/ CrniBombarder!!!

Nakon što su najpre odbili da obrazlože zašto su poskupeli usluge, pa građani sada samo za ulaz na stanicu plaćaju 300 dinara, iz “Niš ekspresa” su se danas oglasili i saopštili da poskupljenjem zapravo štite putnike od onih koji ulaze na perone i prave incidente bez namere da putuju.

Novi cenovnik koji je na snazi od kraja juna revoltirao je građane kojima nije bilo jasno kakvu to uslugu plaćaju “Niš ekspresu” samo ulaskom na stanicu.

Bilo da se radi o ljudima koji ne putuju nego samo hoće da nekog isprate ili sačekaju na peronu, ili je reč o onima koji ne putuju "Niš ekspresom" već drugim prevoznikom, a kartu žele ili mogu da kupe samo u autobusu - svi moraju da plate 300 dinara za ulaz na stanicu.

Sa druge strane, oni koji prethodno kupe kartu za, recimo, "Lastu", "Simplon" ili druge prevoznike koji imaju predstavništva u gradu, na šalteru "Niš ekspresa" moraju da doplate peronsku kartu od 160 dinara za tzv. peronsku uslugu. 

Najpovoljnije cene su za ljude koji putuju upravo "Niš ekspresom" i kojima se, pored otkucane karte, naplaćuje i "stanična usluga" čija cena varira u zavisnosti od kilometraže - od 15 dinara do 100 dinara za putovanja preko 300 km. 

Iz “Niš ekspresa” je danas saopšteno da se cene formiraju slobodno, “na osnovu opštih uslova poslovanja Autobuske stanice", kao i da je ulaz poskupeo na 300 dinara iz nekoliko razloga. 

Prvi je, kažu, taj što u okviru prostora stanica pruža posetiocima i ugostiteljske i trgovačke usluge.

Oni koji za zadovoljenje tih usluga žele da uđu na Autobusku stanicu ulaz plaćaju 300 dinara, jer koriste neke druge usluge koje nisu u funkciji prevoza pa kao takvi predstavljaju populaciju za čiju bezbednost odgovara autobuska stanica - kažu u “Niš ekspresu”.

13734640-10154318141139557-491024528-n Na novom cenovniku piše da važi od - 14. jula; foto: JVOsim ovoga, nastavlja se u saopštenju, “svakodnevno imaju više incidenata na Autobuskoj stanici” koje pokušavaju da preduprede time što su poskupeli cenu ulaska na peron. 

Svakodnevno imamo incidente kao što su uznemiravanje i ometanje putnika sa kupljenom kartom, oštećenje imovine “Niš ekspresa”, poput oštećenja šoferšajbni i retrovizora na autobusima od strane lica koja nisu putnici, a koja mogu ući na peron Autobuske stanice. Upravo iz tog razloga “Niš ekspres” je uveo kartu za ulazak na perone - navodi se u saopštenju.

Kako kažu, nije im namera da na ovaj način odvrate svoje putnike, već jedino da ih zaštite.

Inače, novi cenovnik, koji juče nije mogao da se vidi nigde na stanici, danas je istaknut na šalteru. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana

    09:46 // 21. 7. 2016.

    Radnica je na šalteru bila vidno uvređena kada sam odbila da platim peronsku kartu sa mojom kartom Laste od 160,00. Uredno sam platila kartu do Toponice 95,00 i pristupila stanici. Niš ekspres je najveće dno od prevoznika! I niko više ne treba da im plaća bilo šta ako ne mora!

    • enriko

      01:08 // 27. 11. 2016.

      Sada su smislili da se karta do Toponice, na primer, ili bilo kog mesta u lokalu moze kupiti samo 5 (pet) minuta pre polaska. Ovo ludilo neko mora da zaustavi.

  • Marko

    01:22 // 20. 7. 2016.

    Svi gradovi u Srbiji imaju gradske autobuske stanice, samo je u Nišu autobuska stanica u vlasništvu prevoznika - Nišeksperesa. Na stanici ne možete da kupite kartu drugog prevoznika. Krajnje je vreme da se ta lokacija "očisti" jer predstavlja ruglo grada i u blizini je značajnog kulturno-istorijskog spomenika. Grad bi trebalo da konačno dobije gradsku autobusku stanicu.

    • Milan Rakic

      14:58 // 7. 9. 2016.

      Bas je tako Marko! Drugo je pitanje kako mogu (iako se radi o privatnom (?) preduzecu) da cene peronske karte formiraju slobodno? Zasto ne formiraju slobodno i cene autobuskih karata? Pa nije to cevabdzinica...!? Ali nista nas vise ne moze iznenaditi u nasoj drzavi! NISTA!

  • OBJEKTIVNO

    12:15 // 19. 7. 2016.

    ONO kad ti dodje sociolog,da ti bude PR,pa takva i saopstenja.E,moj,Jovanovicu,kako su ti dugogodisni rad unistile VEZE?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: