Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 6. 6. 2017.

| Društvo

“Niš-ekspres” uveo kupovinu karata preko interneta

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Kupovina karata onlajn
Karte su jeftinije ako se kupe preko interneta; foto: arhiva JV

Zasada samo oni koji putuju iz Niša mogu da kupe povratnu ili kartu u jednom smeru na sajtu “Niš-ekspresa”, a one su 10 % jeftinije ukoliko se kupe preko interneta. Karte se šalju putnicima na mejl, a pre ulaska u autobus može da se pokaže odštampana ili karta u elektronskom obliku.

Karta se plaća takođe preko interneta, a kupovina je moguća platnim karticama - Visa, Maestro, Master card i American ekspres.

Kupovina je moguća preko zvaničnog sajta "Niš-ekspresa", a dostupno je detaljno upustvo za one kojima je proces kupovine nejasan.

Kao dokaz o kupovini karte putnik prilikom ulaska u vozilo treba vozaču ili drugom ovlašćenom licu "Niš-ekspresa" da pokaže odštampanu kartu ili kartu koju je dobio putem mejla u elektronskom obliku - kažu u "Niš-ekspresu". Primer kupovine Putnici moraju da isprate 6 koraka prilikom kupovine; foto: skrinšot sajt "Niš-ekspresa"

U "Niš-ekspresu" kažu da su uveli onlajn kupovinu da bi putnici lakše, brže i efikasnije mogli da nabave kartu, da ne odlaze na šalter i čekaju u redu. Kako najavljuju, planiraju da u narednom periodu omoguće kupovinu i iz drugih mesta u Srbiji.


Građani hvale onlajn prodaju karata, ali smatraju da je treba unaprediti

Nišlija Miloš Bošković, koji je ispratio korake i kupio kartu onlajn kaže da nema ozbiljnijih zamerki na proceduru, ali da postoji nekoliko stvari koje bi trebalo unaprediti.  Primer rezervacije mesta Slobodna mesta su zelene boje; foto: skrinšot sajt "Niš-ekspresa"

Problematično je, kaže, što karta može da se kupi samo za polaske iz Niša, ali i to što za povratnu kartu putnik odmah mora da odabere kog dana i u koje vreme će se vratiti.

Nije mi se svidelo i to što ima korak gde mi šalju na mejl neki verifikacioni kod, pa ja taj kod treba da ukucam u procesu kupovine, to je malo nelogično. Ali plaća se onlajn, nema uplatnica. Može da se plati karticom, stiže mejl sa potvrdom i u mejlu stiže u pdf-u karta, ima bar-kod i on je bitan jer sa njim ulazite - priča Bošković.

Bar-kod bi, dodaje, trebalo da služi i da se tako uđe na peron, jer na ulazu postoji čitač.

Nakon što se odabere destinacija, datum i vreme polaska, dobija se red vožnje. Moguće je izabrati kupovinu povratne ili karte u jednom smeru. Studenti, đaci i penzioneri imaju mogućnost da izaberu kartu sa popustom.

Jedan od koraka daje mogućnost i da putnik odabere gde želi da sedi i rezerviše baš to mesto, ukoliko je slobodno. Nakon toga oni koji žele da kupe kartu treba da se prijave i na mejl im stiže karta u pdf-u sa bar-kodom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kosta

    10:25 // 7. 6. 2017.

    Bravo!!! Retko pišem nešto pozitivno. Dogradiće aplikaciju, ne može uvek iz prve. Koliko god ne volim Niš Ekspres ipak je to niška firma. Ugasiše evo mlekaru a i Žitopek će. Molio bih Niš Ekspres da malo daju doprinos i urede parking i naročito deo uz zid tvrdjave čim se izadje sa stanice ( korov i fekalije). Pravdaju se da to nije njihova nadležnost, a na 10 koraka je od perona.

  • vrabac

    19:33 // 6. 6. 2017.

    Bravo za Nišekspres!
    Doradite aplikaciju da karte mogu da se kupe i za polaske iz drugih gradova i samo napred.

  • Munja Nebeska

    19:28 // 6. 6. 2017.

    Hvala bogu pa nece imati ko da se iz*****a na nas putnike od strane radnika na salteru kada pogrese vreme karte odnosno polazak autobusa za koji nam odgovara...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: