Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 2. 4. 2014.

| Društvo

Niš i Rim postaju "braća”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic-i-mance.jpg
Ambasador Italije u Gradskoj kući

U poseti Nišu je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Mance, koji je u razgovoru sa gradonačelnikom Zoranom Perišićem dao predlog o bratimljenju Niša i Rima.

Kako je rekao gradonačelnik Niša, pored istorije koja povezuje ova dva grada, jedan od razloga je i zanimanje njihovih gradonačelnika.

-  Njegova ekselencija je pomenula jednu interesantnu priču za mene, a to je mogućnost da se pobratimimo sa nekim od gradova u Italiji. Pomenuli smo Rim. Rim nam je bio interesantan zato što je i gradonačelnik Rima doktor i bratimljenje bi bio jedan lep način da nastavimo saradnju srpskog i italijanskog naroda - rekao je Perišić.

Ambasador Mance, koji je prvi put u Nišu, rekao je da Niš i Rim imaju i zajedničku arheološku baštinu i da su razlozi svima “pred očima”.

- Pre svega to je imperator Konstantin. Italija je već prisutna u Nišu, fontana je delo italijanskih umetnika, kao i ovaj mozaik u Gradskoj kući. Zato mogu da kažem da će odnosi između NIša i Italije, Niša i Rima biti sve bolji i bolji - rekao je Mance.

Gradonačelnik i ambasador su razgovarali i o potencijalnim investicijama iz Italije, kao i o saradnji Univerziteta, a i poljoprivreda je bila na dnevnom redu.

Iako ništa nije konkretizovano, ambasador Italije je rekao da je sada jasnije gde i kako bi italijanski privrednici mogli da investiraju u Niš.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • El Duderino

    19:47 // 3. 4. 2014.

    Hahahahaaha! Pa da, Rim i Nis su tu negde, po velicini,kulturi,vaznosti,lepoti... Ovaj Talijan je sigurno jedva cekao da se zavuce u sobu i smeje se do zore na predlog "bratimljenja". Hahaha ludilo!

  • hedonist

    18:52 // 3. 4. 2014.

    @mixa-kazu da ga vikav-sutko.

  • Mixa

    11:55 // 3. 4. 2014.

    A ko si ti ustvari ti Zorane Jovanovicu-Zeko sefu Perisicevog IT tima?Zeka ili Zoran,Zoran,Zoran?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: