Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 22. 2. 2021.

| Društvo

Niš i Vranje i dalje u vrhu po broju novozaraženih na jugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kovid ambulanta
Jerkan zabrinut zbog povećanog broja zaraženih; foto: JV-Lj. J.

Od 310 testiranih Nišlija, prema poslednjem izveštaju Doma zdravlja u ovom gradu, na kovid je pozitivno još njih 102. Više pozitivnih je u Vranju - 117, poslednji izveštaji iz Leskovca pokazuju da je još 14 Leskovčana zaraženo koronom, dok je u Pirotu za vikend zabeleženo još 7 slučajeva zaraze.

Juče su se u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš javila 594 pacijenta, od čega se 214 njih javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju.

380 je obavilo kontrolni pregled, a lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 44 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan, kako prenosi sajt ove ustanove, kaže da je zabrinut zbog broja pregleda u ambulantama i brojem pozitivnih, pa je zamolio građane za, kako je rekao, krajnje odgovorno ponašanje.

Najveći broj novozaraženih za poslednja 24 sata beleži se u Vranju i Pčinjskom okrugu - od 233 uzorka iz Pčinjskog okruga, 135 pozitivno na korona virus, a njih 117 je iz Vranja.

Na kovid je pozitivno i 8 osoba iz Preševa, 6 iz Surdulice i 4 iz Vladičinog Hana.

Manji broj zaraženih je u Jablaničkom okrugu i Leskovcu, u poslednja 24 sata od 98 rezultata, 20 je sa pozitivnim nalazom. Koronom je zaraženo 14 Leskovčana, 5 osoba iz Lebana i jedna iz Bojnika.

Najmanje zaraženih je u Pirotskom okrugu - za vikend je registrovano ukupno 11 pozitivnih osoba - u Pirotu 7, a u Babušnici i Beloj Palanci po 2.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzeki

    20:58 // 22. 2. 2021.

    Dosta problema prave vakcinisani koji misle da je to dovoljno.ne nose maske i sire zarazu.kad ih bude bilo vise,jos gore ima da bude jer se opustaju.plus ovi koji putuju,setaju se,rade,idu u skolu.deca ce takodje haos da naprave.zatvoriti sve kao u kini na mesec dana minimum.tamo su im vrata zapecatili pa ko proba da otvori,placa kaznu.to je za ovaj narod jedino resenje da se smiri.

  • Bojan

    16:23 // 22. 2. 2021.

    Opet se mulja sa podacima, dom zdravlja kaze 102 slucaja u Nisu na blicu pise 160.

  • Dusan

    15:58 // 22. 2. 2021.

    Samo jedno znam: da su se svi ponašali kao moji ukućani i ja sve ovo vreme - pandemija bi bila gotova aprila-maja 2020. Nije bilo ni najmanje teško. Ali ne... obična prehlada, Bil GejC, Soroš, čipovi, 5G, harp, zaprašivanje... patite sada, i mi sa vama. Nego šteta za nas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: