Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:25, 9. 10. 2011.

| Društvo

Niš i dalje bez grejanja

Autor:P.B. i N.T.Izvor:Južne vesti
radijator

Radijatori u Nišu hladni su već drugi dan a nadležni u Toplani i gradskoj upravi ne reaguju.

Iako je već drugi dan za redom temperatura u gradu ispod 9 stepeni, JKP Gradska toplana nije uključila grejanje.

Možda veći problem predstavlja činjenica da niko od nadležnih iz ovog preduzeća ne želi da javno kaže u čemu je problem.

PR ovog preduzeća, Milena Pavlović, već drugi dan za redom tražila je od novinara Južnih vesti da joj se "zvanično pismenim putem obrati", međutim odgovora i dalje nema.

- Odgovor na Vaše pitanje dobićete u zakonski predviđenom roku - pisalo je u odgovoru koji je juče stigao u našu redakciju, ne navodeći na koji se zakon misli.

Pri tom, kako nam je juče rečeno u kabinetu gradonačelnika, ne zna se zbog čege nema grejanja. Danas ni PR gradonačelnika, ni sam gradonačelnik nisu odgovarali na telefonske pozive.

Isti je slučaj i sa načelnikom resorne Uprave za komunalne delatnosti, Vladislavom Ivković, koja se ni juče nije javljala na telefon.

Kako nezvanično saznajemo, Toplana je tek danas otpočela takozvane "Tople probe", što znači sistem nije bio pripremljen za niske temperature.


Vređali novinare

Nezadovoljan zbog pisanja Južnih vesti o problemima sa grejanjem u Nišu, zamenik direktora JKP Gradska toplana, Milan Ogrizović i visoki funkcioner DS, vređao je novinara Predraga Blagojevića.

Biću bezobrazan zato što postavljaš bezobrazna pitanja. Jel treba da zaposlimo nekog tvog u Toplanu pa da nas ne čačkaš više? - upitao je Ogrizović.

Detaljnije o ovome pročitajte u posebnom tekstu - ovde.


Šta kažu gradski propisi?

Prema važećoj gradskoj Odluci, grejna sezona u Nišu počinje 15. oktobra a završava se 15. aprila.

Međutim, u istom članu Odluke definisana je obaveza Toplane da greje i od 1. do 14. oktobra i 16. aprila do 1. maja, ako srednja dnevna temperatura bude 12 stepeni ili niža.

- objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12o C ili nižu - piše u gradskoj odluci.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Srbije u petak je prognozirano da će temperatura u subotu biti od 9 do 12 stepeni, ali je tokom većeg dela dana bila svega 8 stepeni. Takođe, prognoza za danas bila je ispod 11 stepeni u maksimumu, što znači da su se stekli uslovi da Toplana otpočne sa grejanjem.

Prema podacima Meteorološke opservatorije u Nišu, maksimalna izmerena temperatura danas bila je 9 stepeni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gamer

    03:59 // 10. 10. 2011.

    Kako nas uvek iznenade niske temperature zimi, visoke leti, poplave u sezoni kisa i navalica na saltere za dokumenta u sezoni letovanja! Prosto da se covek zapita da tu nema neki sablon ponasanja... Ma neee...

  • centar

    20:18 // 9. 10. 2011.

    Grejanje radi.

  • smrznuta

    19:24 // 9. 10. 2011.

    A u slucaju visokih dnevnih temperatura spremni su iskljuciti grejanje, jer zakon propisuje da ukoliko je srednja dnevna temperatura iznad odredjenog stepena, grejanje nije potrebno. Dvostruki arsini, kao i u svemu ostalom.

    • Ivan bekcic

      18:30 // 10. 10. 2011.

      Da li je ovo najveci problem koji grad ima?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: