Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 1. 12. 2021.

| Društvo

Niš ima najbolji restoran na svetu, ocena vlogera iz Kanade

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
JetLag Warriors
Stiv poručio pratiocima da dođu u Srbiju zbog odlične hrane u Nišu; foto: Printscreen

“Srbija ima najbolji roštilj, a u Nišu je najbolji restoran na svetu” - poručuju svojim pratiocima na YouTube-u Stiv i Ivana sa kanala “JetLag Warriors” koji objavljuju vlogove iz raznih zemalja i gradova. U Nišu su bili u novembru, a najjači utisak na njih ostavila je hrana, ali i izgled zgrada i tragovi istorije koje su opisali kao mračne i moćne.

Kažu da nisu ni planirali da u Nišu snimaju video o hrani, ali ćevabdžinice su ih najpre privukle roštiljem u izlogu, a onda ih je ukus oduševio, pa su tražili preporuku za kafanu koju bi mogli da posete.

Preporuke Nišlija odvele su ih u kafanu “Mrak”, koju su opisali kao lokalnu kafanu koja služi najbolju hranu na svetu.

Najbolji restoran na svetu je u Nišu. Ivana je bila u 30 ili 35 zemalja u poslednje tri godine, a ovo je najbolji restoran gde je jela. Vredi posetiti Srbiju samo da biste došli ovde - kaže Stiv.

jatlag Dopala im se istorija Niša; Foto: printscreenKajmak, ajvar, slaninu i svinjetinu punjenu šunkom i sirom zalili su rakijom, uz koju su nazdravljali i u Kazandžijskom sokačetu.

Da zalijem sada rakijom… Mislim da sam zvanično Srbin. Ono što mi se dopada ovde je što nije površna zemlja jer pored ovakvog kvaliteta hrane u Kanadi prva stvar koju bi uradili - renovirali bi da sve bude potpuno novo. Ovde čak nema ni nekog velikog znaka napolju, ima jedan mali znak. Jelo je toliko dobro da ne moraju da brinu o marketingu. Ono što smo tražili nismo našli u Beogradu, malo više smo našli u Novom Sadu, a najviše u Nišu - rekao je Stiv.

Dopao im se i kontrast između šarenih zgrada, narandžastih krovova i živog centra grada sa jedne i mračnih tragova istorije sa druge strane.

Ćele Kula je veoma moćna. Spolja izgleda kao bilo koja crkva ili kapela, ali kada uđete unutra možete videti ostatke kule koja je, kada je izgrađena 1809. godine, imala 900 ljudskih lobanja ugrađenih u nju i lobanje koje su i danas tu prave su ljudske lobanje srpskih ratnika - objašnjava Stiv.

Obišli su i Tvrđavu, kao i logor “Crveni Krst” i iznenadili se time što je u blizini logora škola koju đaci i danas pohađaju.

Zamislite da ste đak koji pohađa školu u blizini logora i da pogledate kroz prozor i vidite koncentracioni logor u kojem su možda bili vaši preci - kaže Stiv.

Kanal “JetLag Warriors” ima oko 122.000 pratilaca, a Stiv i Ivana do sada su delili i snimke iz Moldavije, Albanije, Crne Gore, Rumunije, Malezije, Pakistana, Argentine, Japana, Meksika, Vijetnama i drugih zemalja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crnac iz Zambezija

    12:57 // 3. 12. 2021.

    A ovaj vloger je vrlo relevantna licnost

  • Sestric

    18:45 // 2. 12. 2021.

    Djura tera šegu be dal ga ne provaljujete...on je čis zaplanjac !

  • Djuro

    07:26 // 2. 12. 2021.

    E ako ti je u Nisu najbolji rostilj onda ti veze nemas decko...Beograd ima i imao je UVEK bolji rostilj, kuhinju, pekare i burek. A Nis ima masan i nikakav burek i sasvim prosecan rostilj i kuhinju tj instant kesice. Da ih ubijes Nislijke veze nemaju sa sarmom, punjenim paprikama, kolacima a i rostilj mozes pojesti samo na par mesta inace ne gine ti stomacna boljka. Malo smo se precenili.

    • Danijela

      13:53 // 2. 12. 2021.

      Hahaha , bolji vic nisam skoro čula !
      Probudi se Djuro !

    • Mile al' nije mrak

      14:54 // 2. 12. 2021.

      Ako si ti Beo građanin pa i Beograd da ima bolji roštilj od Niša.Pojma ti nemaš šta je dobar roštilj, a za ostalo neću da trošim reči.

    • Komentar

      15:01 // 2. 12. 2021.

      Ja vala u Beogradu nigde nisam pojeo ni rostilj a ni burek a da je bar prosecan! a radio sam tamo više godina. Ne znam gde ste jeli u Nišu mozda ste navikli na loš rostilj i burek pa ne znate za bolje?
      A komentar na Nišlijke je najjači da niste videli mozda rutav nos pa vam Nišlije krivi?

    • Smuk

      16:25 // 2. 12. 2021.

      @Djuro : Ako si HI-FIsta , otidi do "Korato"-a, Quantasa, mir@audia, Duleta Markovića, Bačanina,Vesu, Gutu....
      Vidim da se "razumeš" u kuhinju i da si poznati CHEEF...
      Ćuti si , kad se ne razbiraš u kujnu !

    • Pelinkovac

      17:57 // 2. 12. 2021.

      Jel to onaj Baljalucki,Novopazarski,Sarajevski roštilj ti zoveš Beögradski?Mi u Nisu kažemo ,,lupas ko’ otvoren prozor.Na čemu si?

    • Aleksandar Despotovic

      22:43 // 2. 12. 2021.

      Šta nisam znao... :-)))
      Da ima bolji roštilj i Burek , od Niškog...
      A život provedoh širom cele Sebije po restoranima , kafanama , a ujutru i po pekarama... Da ste IKADA pojeli PRAVU pljeskavicu, NIKADA je više ne bi ste ni jeli u Beogradu.
      Hvala na obaveštenju, ali što se MENE tiče , moraćete biti malo ubedljiviji :-)))

    • Milos

      10:25 // 4. 12. 2021.

      Xaxaxxaxxxaxa, dal ste realni, vi u ne BEEOOOGRADUUU, nego po cist Juznjacki BEOGRAD ne umete pljeskavicu da umesite kamo li da "GU" ispecete...A burek proDAVATE na grami, pa ne vi je toj bre secer, toj se prodava na cetvrtine....

    • Milos Zivkovic

      10:27 // 4. 12. 2021.

      A da umalko da zabravim, kkv je toj burek ako masno ne potece niz bradu...

    • Pera Nišlija

      22:40 // 16. 1. 2022.

      Djuro, Niš je na jugu Srbije, u pogrešan voz si seo pa te odveo u Novi Sad. I tamo je burek i roštilj nikakav, tj. to i nije roštilj sa ćumura već sa električnog grila ili "vulkanskog kamena" koji se greje na gas.

    • Milan

      21:16 // 18. 5. 2023.

      Da mi majka nije jedna od tih nišlijki koje "nemaju veze sa sarmom" itd, itd, možda bih samo slegnuo ramenima na još jednu prepotentnu provalu gluposti na internetu, a ovako evo tebi downvote ko vrata.

      p.s.: Neko ko ne ume ni tastaturu da podesi u 2023. da može da napiše ROŠTILJ, a ne ROSTILJ ne bi trebalo da deli lekcije drugima o kuvanju. Umeš li bar jaje da ispržiš, klipane?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: