Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 10. 3. 2015.

| Društvo

Niš investitore dočekuje “na vodi”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sinvon
Voda došla do "Šinvona"

Radna zona Donje Međurovo nadomak Niša, u kojoj je planirana izgradnja novih fabrika, a gde se već nalaze “Jura “ i “Šinvon”, poplavljena je. U Direkciji za izgradnju kažu da će problem biti u potpunosti saniran tokom godine.

Prolaznici u šali kažu da je Niš dobio novo Međurovačko jezero. Na prvi pogled, zaista tako i izgleda.

poplava Prostor za potencijalne investitore pod vodomPrazne parcele oko "Jure", planirane za dolazak novih investitora, su pod vodom, a poplavljen je i deo puta koji vodi do ulaza u fabriku “Šinvon”.

“Jura” je zasada na suvom, ali voda polako prodire u krug njene ćerke firme. Poplavljena je i parcela na kojoj je “Dajteh” gradio svoju halu, kao i nekadašnji “Fripak” i prilaz njemu.

Loša nivelacija, nema kolektora, ne ispumpava se voda i sve je poplavljeno - pričaju građani koje smo sreli u ovom delu Niša.

fripak Poplavljen i deo nekadašnjeg "Fripaka"Kako je potvrđeno Južnim vestima u niškoj Direkciji za izgradnju grada, kolektor koji bi trebalo da odovodi otpadne i atmosferske vode oko parcela i pomenutih fabrika nikada nije u potpunosti završen.

Ostalo je da se spoji Donjomeđurovački kolektor sa glavnim kolektorom, ali se sa tim pre nekoliko godina stalo. Grad Niš je planirao sredstva za ovaj kolektor i on će biti izgrađen u ovoj godini. Na taj način će i problem plavljenja biti rešen - kažu u Direkciji.

I zaista, iza “Jure” nalaze se velike cevi koje bi trebalo da spoje kolektore, ali one nikada nisu položene u zemlju, već i danas stoje kraj puta.

poplava Cevi za kolektor urasle u travuU Direkciji kažu da će tokom godine biti završena i izgradnja jedne trafo-stanice koja bi trebalo da pokreće pumpe za ispumpavanje vode i na taj način rešiti i problem podzemnih voda koji je u ovom delu Niša, kažu u Direkciji, specifičan.

Podsetimo, Grad Niš će za izgradnju i dogradnju nekoliko kolektora u gradu uzeti kredit od 800 miliona dinara.


Vodovod: Ispumpavamo koliko možemo

poplava I dalekovodi pod vodomU niškom JKP “Naisus” kažu da je u Radnoj zoni “Donje Međurovo” problem sa odvodnim sistemom evidentan, ali da su oni nemoćni da tu reaguju.

Kako kažu u ovom preduzeću, to bi trebalo da reši Grad Niš, a ekipe i mašine Vodovoda ispumpavaju vodu iz prepunih šahti kad god je to potrebno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vodolija dabar

    16:38 // 11. 3. 2015.

    Malo je 200 karaktera za komentare. Da se nadovezem.Taj tunel je bio spojen sa starim koritom Nisave te tu nikada nije bilo problema sa povrsinskom vodom cak i kod Jure i Fripaka je bilo suvo.

  • vodolija dabar

    16:34 // 11. 3. 2015.

    Sedamdesetih godina proslog veka su postojali drenazni kanali sa obe strane puta ispod KPDoma ka podvoznjaku. Neznam kada je podvoznjak izgradjen ali znam da i danas stoji poseban tunel ispod pruge .

  • CVETKO prvi

    09:14 // 11. 3. 2015.

    @Nislija iz Nemacke :
    Kako,šta će biti?Ništa,ali u pravom smislu...NIŠTA, nula,zero,null!Iz vlasti niko,ništa ne zna,ali u Srbiji ima još domaćina i obradive zemlje a i većina nas je sa sela.To je to!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: