Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 8. 3. 2010.

Niš: ističe rok za legalizaciju

Niš, naselje Duvanište

Iako rok za prijavljivanje nelegalno podignutih objekta ističe, u Nišu se još ne zna cena legalizacije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Kole Simonski

    21:14 // 8. 3. 2010.

    Dokad će političari da plaše ovaj jadni i napaćeni narod. Svakodnevne pretnje preko medija da je legalizacija obavezna, te da će srušiti ili oporezivati neprijavljene objekte, ima utemeljenje samo u njihovim glavama. Kao da je država njihova prćija pa mogu da rade što im se prohte.
    Niko se nije potrudio da se ovaj problem reši bezbolno. Znaju samo da su odlučili, kad im pare od pljačke i rasprodaje preduzeća ponestanu, rezerva je tu, kod sirotinje, kojoj će da prete rušenjem kuća. A cenu su odredili sami. I kladim se da niko od glasnogovornika pojma nema o strukturi cene legalizacije. Šta to treba da plati građanin? Crtanje plana i zavođenje u zemljišne knjige! Jer, svi su sami platili i struju i vodu, davali samodoprinos za ulice itd. Vredi li to crtanje 2000 evra? Mogli su da odrede i 5 i 10 hiljada. I šta, ko nema da plati ?! Jedva nakrpio da sazida dva odeljenja da ne plaća kiriju i srušiti mu i tu sirotinju. Pa, ima li nekog normalnog u svemu ovome?
    Najveći problem oko legalizacije predstavlja dokaz svojine na zemljištu. Verujem da se zemljište za neke stanove legalno izgrađeni na Bulevaru i dalje vodi na matejevčane, možda i na turke . I ko i kada će to da ispravi i reguliše? Nemoguće je ako ne postoji politička volja! Ali, ne isplati se političarima. Najpre je trebalo da se sredi Katastar imovine. Lepo sve snimiti avionom, pa krenuti redom i cela Srbija na takav način može da se rasknjiži na prave korisnike i vlasnike. Nadalje bi trebala samo ažurnost službi da se čim vlasnik umre, automatski za godinu dana sprovede rasprava i izvrši preknjiženje vlasništva. Ali, tako bi se saznalo da neko ima 20 stanova ili basnoslovno bogatstvo koje se vodi na umrle babe i dede, rođake, pa čak i turke od pre 200 godina.
    E, tek bi tad mogla da se izvrši fer legalizacija, po stvarnoj ceni koliko košta a ne koliko administraciji treba da uživa. Ovako, badava apeli i zaplašivanje, proći će kao svinjski grip!

  • Goran Mledenović

    15:10 // 9. 3. 2010.

    Ništa nemam da dodam prethodnom komentaru, osim da se apsolutno u svakom stavu slažem sa gospodinom Koletom. Otimaju od sirotinje da daju bogatima, kao Superhik (moderni Robin Hud iz Alan Forda).

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: