Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 16. 8. 2021.

| Društvo

Niš još čeka zaprašivanje protiv insekata - grupa firmi dobila posao na tenderu

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
komarac
Završen tender; foto: A. K.

Zaprašivanja protiv komaraca i krpelja, koje se inače započinje u proleće, još ni počelo u Nišu iako leto uveliko prolazi, ali je konačno završen tender za firmu koji taj posao treba da obavi. Posao je dobila grupa ponuđača koju predvodi beogradska firma Ekos DD, a protiv te odluke, kako piše u tenderu, može se podneti zahtev za zaštitu prava u roku od 10 dana.

Dva meseca nakon usvajanja Programa za dezinsekciju raspisan je i tender za firmu koja će u Nišu uništavati krpelje i komarce, a odluka je doneta 11. avgusta.

Uništavanje insekata će se raditi u dve partije - sa zemlje i iz vazduha.

Dodeljuje se ugovor o pružanju usluga sprovođenja dezinsekcije sa zemlje , na teritoriji Grada Niša za 2021.godinu, ponuđaču "Ekos DD" doo Beograd - Surčin, kao nosiocu posla, u svemu prema zajedničkoj ponudi br.O 313/08/2021 od 09.08.2021. godine, podnetu sa članovima grupe ponuđača "Visan" doo Beograd - Zemun, "De Mus" doo Beograd - Surčin, "Racom 92" doo Beograd - Rakovica i "Sanit M&M" doo Niš - partija I - piše u odluci.

Za drugu partiju, odnosno prskanje iz vazduha posao je takođe dobila Ekos DD, prema zajedničkoj ponudi sa članom grupe izvođača JAT privredna avijacija iz Beograda. odluka Odluka o dodeli ugovora i ponuđena cena; foto: printscreen

Protiv te odluke, kako piše u tenderu, može se podneti zahtev za zaštitu prava u roku od 10 dana od dana objave odluke na Portalu javnih nabavki.

Inače, u nekim gradovima završeno i treće zaprašivanje protiv komaraca i krpelja, a Niš je jedini grad na jugu gde dezinsekcija nije ni počela.

Kao razlog što zaprašivanje kasni nedavno je gradonačelnica Dragana Sotirovski navela reformu u Gradskoj upravi, a kasnije je u probleme dodala i saglasnosti Ministarstva životne sredine.

Tada je navela i da će zaprašivanje početi kada bude završena javna nabavka. Grad je za te namene iz budžeta izdvojio 10 miliona dinara, raspoređenih u dve pozicije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    10:13 // 17. 8. 2021.

    Pa zar vi mislute da smo mi debili , pa da ne vidimo da pojacavate dozu za obolhevanje od respiratoenih organa , da bi povecali broj " obolelih " od tog vaseg kovida ! To kao proske godine kada ste pi SRBiji zaprasivali komarce u novembru i decembru mesece ... Nece samo Bog da vam sudu , vec i narod

  • pop

    23:37 // 16. 8. 2021.

    Ma ima vremena tamo novembra pa prskajte

  • Mile

    23:19 // 16. 8. 2021.

    Nama treba 500 Vucica da dovedu Nis i okolinu u red. Sve naperlitane gospodje po gradskoj upravi,ne znaju obican zahtev da napisu. Digle noseve kao da rade u Njujork. Sram vas bre bilo. Prvo svoje kuce ocistite, pa izigravajte gospodje. A komarce nam ne dirajte, to su nam kucni ljubimci

    • Snežana

      13:58 // 17. 8. 2021.

      U normalnim zemljama to rade odredjene ustanove. Predsednici imaju protokolarnu funkciju a kod nas čovek sumnnjivog psihičkog zdravlja umislio da je B

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: