Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 6. 3. 2020.

| Društvo

Niš konačno dobija nove kante, klupe, pepeljare i žardinjere

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
kante printscreen
Stiže nov mobilijar; foto: Katalog

Nove kante, klupe, pepeljare i žardinjere, koje su predviđene Katalogom urbanih mobilijara još decembra prošle godine, konačno će se montirati, najpre u starom parku u centru grada i na keju, a zatim i u drugim delovima grada. Kako je najavio direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović radovi bi trebalo da budu završeni do sredine godine.

Na javnoj nabavci za nove urbane mobilijare pobedila je kraljevačka firma "Korali", a Mediana je opredelila 15 milona dinara za njihovu nabavku.

Katalogom je predviđeno da će umesto kanti, klupica, žardinjera, pepeljara različitih oblika, materijala i boja ubuduće sve u Nišu biti unificirano po zonama i delovima grada, a direktor Pavlović kaže da će do sredine godine na različitim lokacijama u gradu biti takvi mobilijari.

Evo krećemo sada sa postavljanjem i moja je želja da rešimo to sve marta i aprila, ako ne bude moguće iz nekih objektivnih razloga, rešavaćemo maja i juna, ali nadam se da ćemo većinom sada da postavimo, očekujem tamo negde aprila i početkom maja da zaokružimo - navodi Pavlović.

Dodaje da će postavljanje novih mobilijara početi od starog parka i keja.

Pored parka i keja, radićemo zelenilo i na Sinđelićevom trgu i tu će doći nove korpice. Klupice, takođe, počinjemo od starog parka i imaćemo one pepeljare koje će ići na autobuska stajališta, tu će doći visoke pepeljare - poručuje Pavlović.

Inače, prošle godine su kante za otpatke sa niških ulica nestale. Da je situacija i pored povremenih postavljanja starih, ali obnovljenih kanti, do danas ostala takva, ukazao je nadležnima jedan Nišlija.

Od Doma vojske, Voždovom do centra, pa Pobedinom do Kalče, ukupno postoje 2 kante za smeće. Ne znam gde su se dele ove kante što ih Gugl snimio? Na ulici ih nema više - navodi Nišlija.

Za takvo stanje gradski većnik Bratislav Vučković kaže da su i građani odgovorni.

Građani mora da poštuju svoj grad. Da ne odlažu otpad koji nije za tu namenu, postoje sad i ti podzemni kontejneri. Imali smo i slučajeve bahatog ponašanja gde su ne bih rekao građani nego vandali skidali kante - navodi Vučković.

Dodaje da je još jedan razlog skidanja kanti bila i njihova nefukncionalnost i dotrajalost, jer su stajale na istom mestu 11 godina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • XENIJA

    17:52 // 7. 3. 2020.

    Kakve crne klupice i kante, ovde jos uvek lete upotrebljene pelene i ulosci kroz prozor, a supe i salate se prosipaju kroz terase (ziv primer iz prve ruke, Knjazevacka ulica, zgrada sa starijim stanarima pretezno), mozda i treba da se udavimo u sopstvenim g***ima, kad nam vec ovih politickih nije dosta!

  • Sava

    08:32 // 7. 3. 2020.

    Zato sto znam da ste cekali izbore namerno, a vec 6 meseci u proseku nosim djubre 200m ulicom dok ne nadjem kantu jer ste ih poskidali, zato necu da glasam za vas.

    • Alex

      23:34 // 13. 7. 2020.

      Pa nemoj! Kad ne znas nista da pohvalis nemoj ni da se javljas. Aman dosta vise negativaca!

  • Hepek

    23:15 // 6. 3. 2020.

    Ma radovi ce biti zavrseni do 20.aprila . Sto bi se reklo " pre roka "

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: