Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 18. 7. 2013.

| Društvo

Niš kupio protivgradne rakete

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
protivgradne.jpg
Ilustracija, arhivska fotografija

Nakon skorašnjeg nevremena i potrošnje velikog broja protivgradnih raketa Grad je naručio 49 novih. Prema poslednjim informacijama one u Niš stižu tokom sledeće nedelje.

Grad Niš, kako kaže gradski većnik Žarko Ranković, trenutno ima po tri rakete u svakoj od 12 protivgradnih stanica. Ovaj kontigent sledeće nedelje biće uvećan za ukupno 49 raketa, za koje je iz gradske kase izdvojeno 1,7 miliona dinara.

- Između ponedeljka i srede treba da nam bude isporučeno ono što je Grad naručio. Sve je završeno čeka se na isporuku. Kada 49 podelimo sa 12, svaka protivgradna stanica dobiće otprilike po 4 rakete - kaže Ranković.

On potvrđuje da su za optimalno funkcionisanje protivgradnog sistema ukupno nephodne 144 rakete, ali naglašava da je to za celu sezonu.

- Svaka protivgradna stanica imaće otprilike po 7 raketa i to je za sada dovoljno. Nije idealno, ali je pristojno i po prvi put lokalna samouprava je obezbedila sredstva i nabavila rakete - zaključuje Ranković.

U nevremenu krajem juna ove godine Radarski centar Niš sa 60 stanica, koje pokrivaju i region, ispalio je ukupno 163 rakete dok je samo na teritoriji Grada ispaljeno 36 raketa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: